23948sdkhjf

Køge vil forbedre bygninger for millioner

Skoler og andre kommunale ejendomme skal istandsættes for næsten 50 mio. kr. i år, lyder anbefalingen til Køge Byråd.
Tre Køge-skoler suppleres med solenergi - det er et af årets energispareprojekter i Køge Kommune, som bliver til virkelighed, hvis Byrådet tirsdag aften nikker ja til en anlægsbevilling på 20 mio. kr. til kommunale energispareprojekter.

På byrådets dagsorden står også en anlægsbevilling på knap 30 mio. kr. til renovering af kommunens bygninger og legepladser. Altså i alt forbedringer af kommunens bygninger for næsten 50 mio. kroner i løbet af i år. Byrådets økonomiudvalg har allerede anbefalet de to anlægsbevillinger, og der er afsat penge til dem begge i kommunens budget.

Dertil kommer energispareprojekter, som blev vedtaget men ikke gennemført i 2012 – bl.a. renoveringen af Køge Rådhus, som skal forbedre indeklimaet og sætte el- og varmeregningen ned.

Skaber lokale arbejdspladser
Pengene til forbedringer af kommunens ejendomme er godt givet ud, mener borgmester Marie Stærke (A):

- Borgerne – både de, der bor her allerede, og de der overvejer at flytte hertil – forventer velfungerende institutioner. Og her er det ikke nok med dygtigt personale og gode åbningstider. De fysiske rammer skal også være i orden på vores skoler, plejehjem og daginstitutioner, så det er rart at opholde sig i dem. Så jeg ser anlægsbevillingerne som en nødvendig investering, ikke som en udgift, siger Marie Stærke og fortsætter:

- Udover at det kan betale sig at tage mangler og slitage på bygningerne i opløbet, handler det i høj grad også om at skabe nogle lokale arbejdspladser. Dem har vi brug for i øjeblikket.

Køge-politikerne har de seneste år arbejdet målrettet på at gøre kommunens bygninger mere energivenlige, men det er første gang, der sættes solcelleanlæg op på kommunens ejendomme. I første omgang er det planen, at Ejby skole, Ellemarkskolen og Holmebækskolen skal have solcelleanlæg.

Om anlægsbevillingerne
Køge Byråd skal tage stilling til to anlægsbevillinger på byrådsmødet tirsdag den 26. februar:
- Energispareprojekter: 20 mio. kr. i 2013 samt overførsel af 7 mio. kr. fra 2012.
- Genopretningsmidler: 29,952 mio. kr.

Beløbene er allerede afsat i budgettet for 2013. Byrådets Økonomiudvalg har godkendt de to anlægsbevillinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078