23948sdkhjf

God VVS-Dag

DS Håndværk & Industri slog den 4. marts dørene op til den årlige VVS-DAG, hvor branchen hører om og diskuterer nye tiltag og muligheder.
VVS-DAG, som DS håndværk & Industri står bag, løb af stablen i går den 4. marts i Odense med over 86 deltagere, god stemning og meget engagerede tilhørere. Det oplyser kommunikationschef ved DS Håndværk & Industri, Kristine Lyngbo.

På programmet var blandt andet nyt om GTD-ordningen og VA-ordningen og hvordan det ser ud for ordningerne efter d. 1. april, samt en status for overtrædelsessager. Blandt talerene var også Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard.

Grønne ambitioner kræver godt håndværk
På sit indlæg kom Martin Lidegaard omkring idéer, forslag og planer vedrørende installatører og energipolitik. Først opridsede ministeren, ifølge kommunikationschef DS Håndværk & Industri Kristine Lyngbo, regeringens vision for, at Danmark skal være det mest energieffektive samfund i verden med den mest energieffektive industri:

- Udviklingen af vedvarende energi skal ses som en forsikringspræmie i forhold til de forventede stigninger i prisen på fossile brændstoffer, forklarede Martin Lidegaard, som uddybede, at regeringens planer og ambitioner giver erhvervet muligheder men også et ansvar. Det kræver godt håndværk og ordentlig rådgivning af forbrugerne.

Da ambitionen er at komme af med oliefyrene skulle energiforliget fra 2012 ifølge ministeren i løbet af de næste år blive udmøntet i masser af nye ordninger og puljer.

Forsyningssikkerhedsafgiften lukket hullet
På spørgsmål fra formand for DS Håndværk & Industri, Jim Stjerne Hansen, om, hvad sker der, når staten kommer til at mangle indtægter, fordi der f.eks. kommer færre olie- og gasfyr lød svaret, at forsyningssikkerhedsafgiften frem til 2020 vil sørge for at lukke hullet i statskassen. Efter 2020 derimod:

- Det ved jeg simpelthen ikke. Det er vigtigt, at systemet medfører en reel tilskyndelse til at gøre det rigtige, og sådan er det ikke i dag.

Solceller også en god forretning i 2014
Ministerens respons på et spørgsmål om solcelleparker og hvorvidt man kan nå at stille dem op i 2013, da der i nogle kommuner er problemer med at nå at få tilladelserne, var; Det er jo kommunernes ansvar. Men, tilføjede Martin Lidegaard:

- Jeg er ikke bekymret for, om det også er en god forretning i 2014, lød svaret, som var konkret møntet på barmarksanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126