23948sdkhjf

3.000 m² butiksareal i Hadsten

Virksomhederne Gadeberg Holding, medejer af XL Byg, og Trelleborg har indgået et samarbejde med Favrskov Kommune om en plan for to ejendomme i Hadsten, der skal omdannes til butikker.
Planen er, at der skal ligge flere forskellige butikker i området, som omfatter to ejendomme på hjørnet mellem Gammel Sellingvej og Skanderborgvej, heriblandt dagligvarebutikken Rema 1000, som Gadeberg og Trelleborg har lavet en aftale med.

Rema 1000 bliver formentligt klar til de handlende i løbet af 2014. Men hvilke andre butikker, der kommer til at ligge på området, er endnu uvist. Det samlede butiksareal kan dog nå op på 3.000 m².

- Det er et stærkt samarbejde, vi har skabt om et udviklingsprojekt, der kommer borgerne til gavn. Den detailhandelsanalyse, vi har fået lavet, viser også, at butikkerne i bymidten ikke har noget at frygte i forhold til det nye butiksområde. Tværtimod er jeg sikker på, at det kan skabe en positiv synergi og trække flere handlende til byen, siger Charlotte Green, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Forventer mere aktivitet
Hans Gadeberg, bestyrelsesformand i Gadeberg Holding og medejer af XL Byg, er også begejstret ved udsigten til nye butiksnaboer. Ikke bare for sin egen virksomheds skyld, men også for byen som helhed.

- Vi har i mange år arbejdet på at skabe et attraktivt butiksområde her, så jeg er utrolig glad for, at vi nu i fælleskab har sat skred i processen. Når Rema 1000 kommer, vil det lokke flere butikker til, og i sidste ende vil det give mere aktivitet til glæde for byens borgere og virksomheder, forklarer Hans Gadeberg.

Den betragtning deles af projektudvikler Brian Svart fra In House Development, som har været med til at udvikle projektet på Trelleborgs side.

- Det er dejligt for Favrskov Kommunes borgere og især Hadsten-borgerne, at den kedelige "byport" Trelleborg kan blive skiftet ud med en ny flot butiksfacaderække med et aktivt handelsområde, som kan være med til at holde handlen i Hadsten, konkluderer Brian Svart.

Helhedsplan på vej
I første omgang skal der laves en lokalplan for det område, hvor størstedelen af bebyggelsen ligger i dag. Lokalplanen skal tage afsæt i en helhedsplan, der fastlægger linjerne for de mere langsigtede udviklingsmuligheder i området.

Ud over butikkerne kan der komme nye boliger eller kontorer, men det er endnu ikke lagt fast.

Lokalplanen ventes at komme i høring i efteråret. Hvis planprocessen forløber som ventet, kan byggeriet sandsynligvis gå i gang i løbet af 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096