23948sdkhjf

Partnerskab en succes i Varde

En partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri Sydjylland og Varde Kommune har sikret, at alle unge fra Varde har fået en læreplads.
Alle unge i Varde, der i øjeblikket gerne vil have en uddannelse inden for byggeriet, har fået en læreplads.

Det er det foreløbige resultat af det partnerskab, som Varde Kommune og Dansk Byggeri Sydjylland indgik i maj 2012.

- På trods af hårde tider med knap så meget arbejde, så har de lokale håndværksmestre i Varde fundet plads til alle de unge fra kommunen, som gerne vil have en læreplads. Det viser, at virksomhederne gerne vil hjælpe de unge med at gennemføre deres uddannelse, og at vores målrettede indsats gennem partnerskabsaftalen virker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Venlig opfordring frem for tvang
I december stod to unge fra Varde og var næsten færdige med grundforløbet på EUC Vest i Esbjerg, men manglede en praktikplads. Dansk Byggeri sendte et brev til alle byggevirksomheder i lokalområdet med de unges cv og en opfordring om at ansætte dem. Håndværksmester Claus Mose fra CMO Byggeri i Varde reagerede på mailen og ansatte de to.

- Jeg havde ikke lige fået ansat en lærling, så da brevet kom, slog jeg til. Samtidig fik jeg en ny ordre, og derfor endte jeg med at ansætte to af de unge. Det gavner ikke at blive tvunget til at ansætte en lærling, men når der kommer en venlig opfordring, der gør det nemt at finde frem til en lærling, så tror jeg helt sikkert, at alle der har mulighed for at ansætte, de vil gøre det. Vi har jo selv stået i lære, og derfor vil vi også gerne være med til at uddanne de unge, siger Claus Mose.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11