23948sdkhjf

Hyttebyen i Vejle bliver alligevel en realitet

Alt, hvad der kan gå galt, er gået galt for Hyttebyen i Vejle siden projektet så småt startede i 2007. Men nu ser det ud til, at projektet alligevel bliver en realitet.
Først blev projektet mødt af en række utrygge naboer, hvilket betød, projektet skiftede adresse til Vestre Engvej. Så blev der stillet yderligere krav til byggeri på den tidligere deponigrund, og et vellykket udbud blev vendt til et mareridt, da kontrakten med entreprenøren blev opsagt. Entreprenøren gik senere konkurs. Der var problemer med, at det nye udbud kunne holde sig inden for de økonomiske rammer.

- Men nu er der lys for enden af tunnelen, og vi er sikre på, at der ikke er et modkørende tog, udtaler Hans Helge Andersen, formand for AAB, som sammen med Vejle Kommune og Kirkens Korshær har været samarbejdspartnere om projektet, der består af seks hytter plus et fælleshus til hjemløse.

Håndværkere og erhvervsskole sammen om byggeriet
I realisering af projektet har det været nødvendigt at tænke kreativt, og det har givet en spændende samarbejdspartner i form af Syddansk Erhvervsskole på Boulevarden.

- Vi har som skole en specialopgave med at finde relevante opgaver til vores skolepraktikelever, som endnu ikke har fundet en praktikplads, og her har Syddansk Erhvervsskole sammen med det lokale uddannelsesudvalg vurderet, at opgaven med Hyttebyen er særligt egnet til os, siger vicedirektør for Syddansk Erhvervsskole, Erland Boelskifte.

Med Hyttebyen får eleverne nu en meningsfuld skolepraktikopgave, idet fælleshuset, der skal laves i forbindelse med Hyttebyen, opføres på skolen og senere transporteres ud til endelig placering i Hyttebyen. En del af arbejdet på fælleshuset samt de seks hytter bygges i samarbejde med lokale håndværkere.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062