23948sdkhjf

Byggetilladelser behandles STRAKS i Slagelse

Virksomhederne kan nu komme hurtigere i gang med husbyggeriet, idet Slagelse Kommune nu tilbyder STRAKS-behandling af ukomplicerede byggesager.
STRAKS-behandlingen i Slagelse Kommune betyder, at det tager under én uge at få at byggetilladelsen, hvor det før tog op til seks uger.

EBK Huse i Slagelse har allerede haft den første byggesag igennem den nye STRAKS-behandling for ukomplicerede byggesager.

- Det var et sommerhus i Bildsø og det tog bare en uge at få byggetilladelsen. Tidligere ville det tage op mod seks uger at få den samme tilladelse, så det er et rigtig fint initiativ fra Slagelse Kommune, siger tegnestuechefen Jørgen Raagart.

Mindre erhvervsbyggeri på op til 600 m² kan også straks behandles, og kommunen arbejder også på at nedsætte tiden for de mere komplicerede sager.

Find det hele på nettet
Det er kun enkle byggesager for private boliger og mindre erhvervsejendomme som kan STRAKS-behandles. Sagerne skal tastes ind på en særlig formular her på hjemmesiden, og ansøgeren skal selv sørge for at tjekke, at de forskellige regler om skov- og strandlinjer, minimum 100 meters afstand til en fredet gravhøj m.m. er overholdt.

Det kan alt sammen findes på internettet i dag. Netop fordi der er mange dokumenter, som skal være på plads inden byggesagen kan tastes vurderer tegnestuechefen, at det primært er fagfolk som byggefirmaer, arkitekter og ingeniører, der vil bruge straks behandlingen.
75 % af ansøgningerne fra fagfolk.

Den vurdering er centerchefen for Teknik og Miljø i Slagelse Kommune, Flemming Kortsen, enig i.

- Du skal vide ret meget for at kunne udfylde ansøgningen om byggetilladelse, så det vil typisk være professionelle som vil bruge straks behandlingen. Men ca. 75 procent af alle byggeansøgninger kommer allerede i dag fra fagfolk, forklarer centerchefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094