23948sdkhjf

Pihl har lært af fejlslagne projekter

Administrerende direktør Halldór P. Ragnarsson og bestyrelsesformand Birgit Nørgaard kommenterer nu på den senere tids skriverier om den økonomiske udvikling i E. Pihl & Søn.
Berlingske har i løbet af den sidste uges tid bragt flere artikler om den økonomiske udvikling i Pihl & Søn, og mandag valgte virksomheden at kommentere delvist på disse.

Med administrerende direktør Halldór P. Ragnarsson og bestyrelsesformand Birgit Nørgaard som afsendere bekræfter virksomheden, at de omfattende nedskrivninger, der var medvirkende til underskuddet på 198 mio. kr. i 2011, også kommer til at påvirke det endnu ikke offentliggjorte 2012-regnskab:

- Det er jo allerede almindeligt kendt, at Pihl & Søn i de seneste år ikke har haft de økonomiske resultater, som vi har ønsket os. Ved offentliggørelsen af årsregnskabet for 2011 måtte vi således realisere et underskud på 198 mio. kr. trods en positiv omsætningsfremgang på 15 %. Underskuddet skyldes først og fremmest afskrivninger på flere store anlægsprojekter i udlandet, eksempelvis et vandkraftværk i Panama, hvor vi efterfølgende desværre har kunnet konstatere, at vores tilbuds- og projektstyring i en række konkrete tilfælde ikke har været god nok. Det er vi selvsagt ikke tilfredse med. Flere af disse projekter vil også komme til at påvirke årsregnskabet for 2012, der offentliggøres senere i 2013. Derfor er det naturligt, at vores samarbejde med både Danske Bank, som er vores hovedbank, og garantiselskaberne er blevet intensiveret i den forløbne tid, så vi løbende kan sikre os det økonomiske fundament til at lede og udvikle virksomheden på, skriver Pihl.

Halldór P. Ragnarsson og Birgit Nørgaard understreger, at erfaringerne fra de fejlslagne projekter har ført til en opstramning af interne arbejdsprocesser; herunder nøjere vurdering af tilbud, tiltag til at arbejde mere systematisk med risikostyring, bedre håndtering af juridiske aftaler og større transparens i projektøkonomien.

- Samtidig har vi erkendt, at vi børe være endnu mere selektive i forhold til de projekter, vi påtager os i udlandet fremover. Det kan nok ikke overraske nogen, at så store tab på enkeltstående projekter må give stof til selvransagelse. Det er vores overbevisning, at vi har en pligt til at lære og blive klogere af egne fejl. I Pihls lange historie er der under Søren Langvads ledelse blevet gennemført mange projekter af høj kvalitet, som vores bygherrer og vi selv kan være stolte af. Pihls ordreindgang vidner om en fortsat tillid fra markedet til vores virksomhed og dygtige medarbejdere, hvilket vi er taknemmelige for, skriver de.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.719