23948sdkhjf

Sygehus bliver til sundhedshus

Sundhedshuset i Ærøskøbing er ved at blive gjort klar til brug, og nu afholder Region Syddanmark rejsegilde.
Beboerne i Ærøskøbing kan snart se frem til at kunne besøge deres nye sundhedshus, når det står færdigt i løbet af sommeren 2013, og nu er håndværkerne kommet så langt, at der kan holdes rejsegilde

Formanden for Region Syddanmarks Akut- og Ø-udvalg, Thyge Nielsen og Ærø Kommunes kultur- og socialudvalgsformand Anders Johanson holder tale for håndværkerne og de fremmødte.

Det nye sundhedshus bliver placeret i sygehusbygningen i Ærøskøbing og kommer til at huse praktiserende læger, den kommunale hjemmepleje, sundhedsplejen samt kommunale tilbud indenfor forebyggelse, rehabilitering, rådgivningsfunktioner og arbejdsfastholdelse. Målet er at sammentænke kommunale og regionale opgaver og dermed skabe en synergieffekt.

Det er hensigten med sundhedshuset at give borgere og patienter et samlet sundhedstilbud, som er tæt på og let tilgængeligt. Borgeren får – helt bogstaveligt – én indgang til flere sundhedsydelser.

Ærø Kommune har cirka 6.700 beboere, og sundhedshuset skal sikre, at der er sammenhæng og faglig tyngde i behandlingen af patienterne på øen.

Arrangementet finder sted 22. marts 2013 på Sygehusvejen i Ærøskøbing.

Fakta:
Region Syddanmark søgte i 2011 om penge fra statens pulje på 600 mio. kr. til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark til etableringen af blandt andet sundhedshuse i regionen. I den forbindelse fik Region Syddanmark tilsagn om 7,7 mio. kr. fra puljen til sundhedshuset i Ærøskøbing og yderligere 2,3 mio. kr. til et sundhedshus i Marstal.

Samlet er det således formålet med sundhedshusene at medvirke til at gøre det mere attraktivt for yngre læger at slå sig ned i de pågældende udkantsområder og etablere gode sundhedstilbud i nærmiljøet, som er tæt på og nemt tilgængelige for borgerne

I Region Syddanmark arbejdes der i øjeblikket med etablering af sundhedshuse i Ærøskøbing, Marstal, Rudkøbing, Bogense, Skærbæk og Nordborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093