23948sdkhjf

Have på havnen i Svendborg

Fra maj bliver det muligt at dyrke Svendborg på en helt ny måde. Arealet ved skaterbanen på havnen er nemlig udpeget som byhave, hvor Svendborg Kommune stiller et areal til rådighed og ellers overlader det til borgerne.
- Der er stor interesse for byhaver – både i Danmark og resten af verden skyder de op over alt. Og vi har også fået en del henvendelser fra borgere, der har efterlyst lignende initiativer i vores kommune. Det vil vi selvfølgelig gerne støtte. Byhaver giver borgere i alle aldre mulighed for at være sammen om nogle fælles aktiviteter i noget bynær natur. Så det er ikke bare et spørgsmål om at dyrke nogle saftige tomater, men også om det gode liv, fortøller biolog Nicolai Wøldike Schmith fra Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Om der skal plantes radiser, persille, kartofler eller noget helt fjerde i haverne er op til borgerne at bestemme.

Grønne oaser i en travl hverdag
- Vi har valgt arealet nede ved havnen, fordi haven skal føles offentlig. Alle skal føle, de kan gå ind og være med. Nogle vil måske undre sig over, at der er valgt en forurenet grund til formålet. Men det er der faktisk en del af byhavekonceptet at få noget ud af alle små nøgne pletter midt byerne – og borgerne skal bare plante i de vækstkasser, som vi stiller op, slutter Nicolai Wøldike Schmith og tilføjer, at de allerede har et lignende projekt i Fredericia Kommune.

De første spadestik bliver taget lørdag den 4. maj, hvor Svendborg Kommune holder en workshop på stedet og overlader det til de fremmødte at finde ud af, hvordan de vil dyrke haven.

Svendborg Kommune stiller som udgangspunkt arealet gratis til rådighed, indtil der bliver realiseret andre planer på og for havnen. Hvis der viser sig en stor interesse for byhaver andre steder, vil der også blive mulighed for det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14