23948sdkhjf

Anlægsentreprenører: Udsigt til 2.500 job om året

Med torsdagens milliardforlig på trafikområdet har regeringen og forligspartierne sørget for ro omkring den kommende tids store anlægsprojekter.
Den trafikaftale, som torsdag formiddag blev fremlagt, indeholder aftaler om en række projekter, der er særdeles vigtige for udbygningen og vedligeholdelsen af Danmarks infrastruktur.

Derfor var det også en særdeles tilfreds Niels Nielsen, branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører, der kunne notere sig, at den usikkerhed, der har været om nogle af de vigtige trafikprojekter, nu er ryddet af vejen:

- Det føles som om, at brikkerne i et puslespil falder på plads med dagens trafikaftale, og det er rigtig godt for branchen, at den usikkerhed nu er væk. Så vidt vi umiddelbart kan se rummer trafikaftalen projekter, der giver en årlig gennemsnitlig beskæftigelse i anlægsbranchen på 1.100 jobs og 1.400 jobs i de leverende erhverv over de næste halve snes år. Og det er mange arbejdspladser, selv om der måske ikke udelukkende er tale om nye jobs, siger Niels Nielsen.

Trafikaftalen indeholder nye projekter som en ny Storstrømsbro, en forlængelse af motorvejen fra Herning til Holstebro og nye togstrækninger, men der indgår også beslutninger om en række vigtige vedligeholdelsesarbejder.

- Blandt de mange projekter i trafikaftalen er det nok broprojekterne, der umiddelbart vækker mest opmærksomhed, men det er også vigtigt, at politikerne har valgt at afsætte penge til at indhente vedligeholdelsesefterslæbet på statsvejene, som på længere sigt giver gode besparelser, tilføjer branchedirektøren.

Læs også: Enighed om ny stor transportaftale
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096