23948sdkhjf

Enemærke & Petersen sætter omsætningsrekord

Ringsted-entreprenøren fortsatte væksten i 2012, hvor omsætningen steg for tredje år i træk. Bundlinjen kan dog ikke følge med.
Selvom aktiviteten i byggebranchen fortsat ligger på et lavt niveau formåede Enemærke & Petersen (E&P) i 2012 at øge omsætningen for tredje år i træk.

Den MT Højgaard-ejede entreprenørvirksomhed omsatte for 1.118 mio. kr. – en stigning på 20 mio. kr. i forhold til den hidtidige omsætningsrekord fra 2011.

Pres på marginalerne
Trods stigende omsætning er det imidlertid ikke lykkedes at få resultatet til at følge med. Årets overskud lyder på 13,5 mio. kr. efter skat – et fald på knap 2 mio. kr. – og overskudsgraden udgør dermed 1,69 procent. Det er milevidt fra 2008 og 2009, der begge lå på den gode side af 6,5 procent.

- At driftsresultatet ikke er fulgt med skyldes den hårde konkurrence, der er i byggebranchen. En konkurrence som gør at marginalerne er blevet mindre trods gode kompetencer i koncernen, forklarer CFO Per Jensen til Building Supply.

Han pointerer, at indtjeningsmarginalen samtidig påvirkes af, at E&P de seneste år har haft relativt meget nybyggeri i ordrebogen - et forhold der også forklarer, at den aktuelle bemanding er noget lavere end for et par år siden:

- Vi har i de sidste to år haft flere nybygningssager end renoveringssager. Det er især indenfor renovering, hvor vi har vores egenproduktion, at der skal bruges mange egne håndværkere, forklarer Per Jensen.

E&P beskæftigede gennemsnitligt 317 medarbejdere i 2012. Det er en nedgang på 12 i forhold til 2011 og 60 færre end for to år siden.

Rekordstor ordrebeholdning
E&P har i starten af 2013 etableret et nyt, selvstændigt forretningsområde – E&P andels-ejer – der er sat i søen for netop at øge virksomhedens fokus på renovering i andels- og ejerforeninger.

Allerede nu er der udsigt til flere renoveringsopgaver, og med en ordrebeholdning på 1.189 mio. kr. – knap 430 mio. kr. mere end på samme tidspunkt sidste år – stiler E&P mod en væsentlig forbedring af resultatet i 2013.

- Vores ordrebeholdning er rekordstor, og i ordrebeholdningen er der flere renoveringssager end sidste år på samme tid. Det gør, at vi tror på et betydelig bedre resultat for 2013 end i 2012. Om omsætningen også øges er for tidligt at sige. Men vi vil ikke have noget imod det, hvis indtjeningen følger med, og vi vil også gerne gøre det med en større egenproduktion, siger Per Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125