23948sdkhjf

12 millioner til nyt Green Tech Center

EU og Region Syddanmark har bevilliget 12 mio. kr. til Green Tech Center i Vejle.
Projektet, som kaldes Micro Grid Livin Lab, skal give virksomheder mulighed for at udvikle og teste nye energiløsninger i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet. Virksomheder kan benytte Green Tech Centers faciliteter til at afprøve produkter og systemløsninger i et område der kobler forskellige energiformer som sol, vind, jordvarme, mv. til energinettet (el- og fjernvarme).

Det handler om, at skabe balance i produktion, forbrug og lagring af energi, når en større del af vores energi kommer fra vind- og solenergi og jordvarme.

Mange virksomheder har ikke testfaciliteter i egen virksomhed, som kan demonstrere, hvordan deres produkter spiller sammen med andre vedvarende energiformer,og mange iværksættere har ideer til nye produkter, men ingen testfaciliteter. Dette vil Green Tech Center råde bod på. Alle virksomheder, der arbejder med produkter eller service inden for grøn energi, er nu velkomne til at benytte Green Tech Centers faciliteter.

Stærk involvering fra forskere
- Micro Grid Living Lab giver os en unik mulighed for at få brugerinddragelse i Green Tech Center helt fra projekteringsfasen, så vi er sikre på, at fremtidige brugere af centret får så optimale betingelser som muligt. Desuden giver projektet en stærk involvering fra forskere og uddannelsesinstitutioner – en involvering der vil komme virksomheder der benytter centret til gode. Vi ser et stort potentiale i projektet i form af nye produkter og services inden for bæredygtig energi – produkter der er rettet mod eksportmarkedet, forklarer direktør i Green Tech Center Jørgen Andersen.

Projektet har også fokus på efteruddannelse i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole.

Green Tech Center byggeriet er endnu ikke opført, men opføres i 2013/2014. Green Tech Center er et sted, hvor uddannelse- og forskning, kommuner, virksomheder og iværksættere kan se frem til en unik kombination af kontorer, laboratorium, undervisningslokaler og testcenter, hvor de kan mødes og samarbejde.

Insero Horsens, CASA og Lysholt Erhverv står bag centeret, som har fokus på udvikling, demonstration og test af nye, grønne energiteknologier.

Projektet er indstillet til den Europæiske Regionalfond af Syddansk Vækstforum. Samtidig er projektet støttet af Region Syddanmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094