23948sdkhjf

Lovændring skrinlægger fire kæmpe solcelleparker

Fire planlagte solcelleparker i Jylland til en samlet pris på 300 millioner kroner kommer aldrig til at se dagens lys.
Det skriver Ingeniøren.

Det aarhusianske firma Riskov Teknik & Solar planlagde sammen med professionelle solcelleinvestorer at etablere fire store solcelleparker på landarealer i Midt- og Vestjylland. Parkerne skulle tilsammen have fyldt mellem 20 og 50 hektar, og alene den ene af de fire parker skulle have en effekt på 20 MW.

Men efter at regeringen i sidste uge lukkede det hul i loven, der gjorde store landbaserede solcelleanlæg yderst rentable, kan Riskov Teknik & Solar sammen med investorerne skyde en hvid pil efter det 300 mio. kroner dyre anlæg.

- Vi har kæmpet med at få forretningen op at stå siden december, da der ikke er nogen private, der gider investere længere. Derfor fandt vi sammen med nogle investorer, og siden har vi været i dialog med kommuner, nettoudbydere og fundet land. Det hele har været gjort klar, men pludselig får man smidt en spand koldt vand i hovedet, siger direktør for Risskov Teknik & Solar, Mikael Kjærgaard, til Ingeniøren.

Parterne forsøger nu at sadle om og er ved at undersøge muligheden for at investere nogle af de mange penge i store anlæg på virksomhedstage, skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094