23948sdkhjf

Tre teams dyster om 25.000 m² nybyggeri

KPC Herning, MT Højgaard og Sjælsø står i spidsen for de tre konsortier, der er prækvalificeret til et nyt Psykiatrisk Center ved DNU-byggeriet.
Et nyt Psykiatrisk Center ved DNU-byggeriet som OPP-projekt blev sendt i udbud den 16. januar. Nu er tre konsortier blevet prækvalificeret til at gå videre i den konkurrenceprægede dialog om den endelige OPP-kontrakt på projektet, der består af et nybyggeri på godt 25.000 m² – herunder en retspsykiatrisk afdeling samt af overtagelsen af de eksisterende ejendomme i Risskov.

Ejendomskomplekset i Risskov består blandt andet af administrationsbygninger, det historiske hospital, patriciervillaer, en uudnyttet grund, rækkehuse, værksted og meget andet.

De tre tilbudsgivere er:
KPC Herning A/S i konsortium med Pensionskassernes Administration (PKA) og Lærernes Pension Ejendomsselskab (Lærernes Pension) samt underrådgiverne Arkitema K/S og Grontmij A/S.

MT Højgaard A/S i konsortium med DEAS A/S, Sampension KP og PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab samt underrådgiverne Aarhus Arkitekterne a/s, Niras A/S, Kemp & Lauritzen A/S, Bricks A/S, SLA Landskabsarkitekter A/S samt Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen A/S.

Sjælsø Danmark A/S med underrådgiverne Aart Architects A/S, ISS Facility Services A/S og Cowi A/S.

Vinder udpeges i slutningen af april
- Vi synes feltet af prækvalificerede ansøgere ser rigtigt spændende ud. Det er robuste ansøgere, der har allieret sig med underrådgivere, der også har stor erfaring. Vi føler os sikre på, at vi her står med et kompetent felt, der vil kunne løfte opgaven og vi ser nu frem til en særdeles spændende dialogfase, siger projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen, Projektafdelingen for DNU.

De tre ansøgere modtager i midten af april måned et dialogmateriale, der består af en beskrivelse af projektet og et udkast til OPP-kontrakten. Ifølge projektdirektøren er det første gang i Danmark, at et OPP-projekt af denne art og så stort og komplekst med både nybyggeri og overtagelse af eksisterende bygninger udbydes.

Dialogprocessen begynder med et informationsmøde, hvor ansøgerne også kommer ud og får mulighed for at se nærmere på bygningerne i Risskov. Dernæst afholdes der tre dialogmøder med hver især af de prækvalificerede ansøgere. Forventningen er, at en kontrakt kan tildeles en vinder i slutningen af april 2014.

Region Midtjylland skal dog godkende principperne for processen og tildelingskriterierne først.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094