Kategorier
Indryk kursus nu!

Almen fødevarehygiejne

Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Kolding Kommune
Periode(r)
7. juni 2016

9. juni 2016
Info
Kursusnr.: 45818
Varighed: 3,0

Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af levnedsmidler/fødevarer til salg.

Formål
Der lægges vægt på mikroorganismer i fødevarer, deres forekomst, vækst og udbredelse. Anvendelse af lovgivningsens bestemmelser for fremstilling af levnedmidler.Udføre egenkontrol og udpege kritiske kontrolpunkter

Indhold
Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Undervisningsadresse

AMU SYD
C F Tietgens Vej 6
6000 Kolding



Kontaktinformation
AMU SYD
C F Tietgens Vej 6
6000 Kolding
Danmark

Telefon: +45 76373737
Fax: +45 76373700


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.846