Kategorier
Indryk kursus nu!

"Nærvær og langtidsfriske"

Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
Løbende optagelse
ALECTIA – en af Danmarks førende arbejdsmiljørådgivere afholder både åbne supplerende arbejdsmiljøkurser såvel som virksomhedsrettede kurser af høj kvalitet.

Nærvær og langtidsfriske
Arbejdspladsen får mulighed for at få sat nærvær og langtidsfriske (og fravær) på dagsordenen, så det bliver muligt at tale om på en konstruktiv måde. Der bliver bl.a. set på, hvad det betyder at være langtidsfrisk, og hvordan fraværet kan forstås på den enkelte arbejdsplads. Desuden arbejdes med, hvordan man kan skabe indsigt i, hvad der skaber nærvær på arbejdspladsen.

Langtidsfrisk hos os – hvad er det?
Der er altid nogen på en arbejdsplads der aldrig eller kun sjældent er syge. Hvornår er man langtidsfrisk, hvad vil det sige, og hvad ville den langtidsfriske give af forklaring? Hvad er det de kan eller gør, som kunne give et vigtigt input til arbejdspladsen. Vi ser på forskellige eksempler og kommer til at arbejde med, hvordan det kunne se ud på jeres arbejdsplads.

Nærværsfaktorer
En introduktion til hvad der ligger i begreberne fraværs- og nærværs faktorer. Herunder hvordan man kan arbejde med positive og negative nærværsfaktorer, og tilsvarende positive og negative fraværsfaktorer, så der kommer fokus på trivsel og muligheder.

Hvem deltager:
Kurset henvender sig til medlemmer af MED eller arbejdsmiljøorganisationen såvel medarbejdere som ledere på alle niveauer i organisationen.

Vi arbejder med:
• Hvad er langtidsfrisk, nærvær og hvordan hænger det sammen med andre begreber, fx trivsel og psykisk arbejdsmiljø?
• Det første skridt. Hvordan kommer vi i gang med at arbejde med langtidsfriske
• Metoder til at arbejde med nærvær og langtidsfriske

Jeres udbytte:
• Viden om, årsager, fordeling og øko-nomi i forbindelse med fravær
• Introduktion til at arbejdet med lang-tidsfriske
• Introduktion til undersøgelse af forhold der har betydning for nærværet
• Viden om de muligheder og udfor-dringer, der er i arbejdet med nærvær og fravær
• Input og inspiration til, hvordan I kan arbejde med nærvær og langtidsfriske lokalt

Kursusform:
Kurset afholdes som et virksomhedskursus, hvor undervisningen tilrettelægges med afsæt i jeres ønsker og behov samt evt. cases fra jeres hverdag. Prisen varierer afhængigt af ønsker og behov for varighed og indhold.

Kontakt:
amkursus@alectia.com eller ring på tlf. 88 191 800

I ALECTIA har vi stor erfaring med at uddanne arbejdsmiljøorganisationen. Udover både åbne og virksomhedsrettede arbejdsmiljøuddannelser, afholder vi årligt mere end hundrede kurser og uddannelseslignende aktiviteter for en lang række private og offentlige virksomheder.

Indholdet af disse kan have stor variation afhængigt af de konkrete behov for arbejdsmiljøviden som efterspørges, men alle lever op til kravene om supplerende uddannelse for arbejdsmiljøorganisationen.

ALECTIAs undervisere er erfarne arbejdsmiljørådgivere med fagligheder der dækker alle arbejdsmiljøområder. Hos os er det en væsentlig kvalifikation, at underviserne ikke er fuldtidsundervisere, men også i det daglige løser konkrete arbejdsmiljøopgaver for både private og offentlige virksomheder. Det giver et opdateret kendskab til udviklingen på arbejdsmiljøområdet.

De suppplerende arbejdsmiljøuddannelser hos ALECTIA er sammensat, så deltagerne opnår følgende efter endt undervisning:

• En forståelse for emnets relevans for arbejdsmiljøorganisationen og arbejdsmiljøet.
• En forståelse for det specifikke emne i teori og praksis.
• En forståelse for fremtidige arbejdsmiljøtendenser i relation til emnet.
• Fokus på praktisk anvendelighed nu og i fremtiden.

ALECTIA – er godkendt som udbyder af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse og uddannelse for sikkerhedskoordinatorer.Kontaktinformation
Alectia A/S
Teknikerbyen 34
2830 Virum
Danmark

Kursus afdelingen
Telefon: +45 88191800


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.458