23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Webinar: Udfordringer ved opgradering af biogas til naturgasnettet

Periode(r)
2. maj 2024 2. maj 2024

Deltag i webinaret og få mere viden om de udfordringer biogasanlæggene står over for, når biogassen skal opgraderes til metan.

Biogasanlæggene kommer til at spille en vigtig rolle i den grønne omstilling, når man med opgradering renser eller forædler biogassen til rent metan ved at fjerne fx kuldioxid (CO2), svovldioxid (H2S) samt organiske urenheder (VOC). Den udskilte CO2 kan så blive en vigtig komponent til enten lagring i undergrunden eller til at producere Power-to-X-brændstoffer med.

Vi afholder webinar om nogle af de udfordringer, der opstår, når man går fra primært at producere biogas til at opgradere biogassen og lede fossilfrit biometan ud i naturgasnettet. 

Udfordringer med opgradering af biogas til metan til naturgasnettet 

Der er flere udfordringer ved opgradering af biogas, og der bliver behov for at skulle håndtere både nye regulatoriske og teknologiske foruden sikkerhedsmæssige problemstillinger.

For hvordan skal I som biogasanlæg designe og drifte et opgraderingsanlæg? Ved I på forhånd, hvilke krav der stilles til materialerne for at opnå sikker drift og vedligehold af det trykbærende anlæg?

I får også brug for viden om lugt og emissioner til omgivelserne og for at få udført akkrediterede målinger af afkastet fra anlægget.

Desuden skal jeres målere på opgraderingsanlægget både kalibreres og verificeres, så der er garanti for, at I får afregning for den korrekte mængde biometan, I sender ud i naturgasledningsnettet.

Få mere viden om relevante problemstillinger ved opgradering af biogas

I webinaret får du introduktion til de problemstillinger, I skal tage med i jeres overvejelser, når biogasanlægget skal opgraderes til at kunne lede fossilfrit biometan ud i naturgasnettet.

Vi sætter bl.a. fokus på:

  • Metrologi og måleteknik, verifikation og kalibrering af målere
  • Kortlægning af lugt og akkrediterede målinger af emissioner, fx H2S og NH3
  • Lovgivning, standarder og direktiver for at opnå et sikkert anlæg
  • Valg af materialer, trykudstyrsdirektivet og risikovurdering af anlægget

Målgruppe 

Webinaret henvender sig til biogasanlæg, der står overfor at skulle ændre anlægget til at kunne opgradere biogas til fossilfrit metan, så det kan anvendes direkte i naturgasnettet samt for alle aktører og underleverandører til biogasanlæggenes opgraderingsproces.

Deadline for tilmelding: 1. maj 2024

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Kontaktperson

ML

Undervisningsadresse

Online via Microsoft Teams - du får tilsendt link efter tilmelding.

Send til en kollega

0.047