23948sdkhjf

361 kollegieværelser får et løft

Denne måned begyndte en stor renovering af Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre. I samarbejde med Kuben Management skal kollegiet have et ansigtsløft, der giver store energibesparelser.
Det 361 værelser store Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre fik i 2008 lavet energimærkning. Det viste ikke overraskende en nedslidt bygning, som bærer præg af at være bygget i 1960’erne. Nu er det blevet til en stor byggesag på 25 mio. kr., som skal hæve kvaliteten af hele kollegiet, og som samtidig giver de studerende en bedre bolig.

Den grundige renovering af hele kollegiet omfatter blandt andet isolering af facaden, nye vinduer, ny varmecentral, moderne belysning og solcelleanlæg på taget, som giver kollegiet nogle store energibesparelser. Eventuelt etableres regnvandshåndtering, som bliver supplement til vandforbruget i vaskeriet.

- Det er typisk for byggeri af den årgang, at det trænger gevaldigt til at blive renoveret. De studerende kommer ikke mindst til at mærke det ved isolering og udskiftning af vinduer. Der kommer nogle store vinduespartier, belysningen bliver også bedre, og der kommer nyt indgangsparti, så det bliver i det hele taget en bedre oplevelse at være beboer her, fortæller Kim Birk Rasmussen fra Kuben Management, projektleder på byggesagen.

Besparelser og kunst
Kollegiet får også et solcelleanlæg på taget, og det giver 200.000 kr. i sparede eludgifter. De andre tiltag, renoveringen byder på, forventer Kuben Management kan sænke elforbruget med 120.000 kWh.

Rebæk Søpark Kollegium gør sig bemærket ved at have betydelig kunst på væggene. Den nu afdøde kunstner Poul Gernes har oprindeligt lavet vægkunst til kollegiet. I forbindelse med renoveringen vil hans datter, Ulrikka Gernes, der også er kunstner, få en finger med i spillet. Hun skal designe farvekombinationen på det nye altanværn, og på den måde får det indre og det ydre en fin sammenhæng.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094