23948sdkhjf

Kan infektionsrisici bygges væk?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

God håndhygiejne er helt afgørende for at forhindre spredning af infektioner, men også rengøringsvaner og byggeløsningerne spiller vigtige roller.

Op mod hver tiende patient på danske hospitaler pådrager sig en infektion under indlæggelsen, og for hele EU vurderer verdenssundhedsorganisationen WHO, at op mod 37.000 mennesker årligt dør som følge af hospitalsinfektioner. Der er derfor god grund til at kigge på, hvordan man undgår, at infektioner opstår og spreder sig på tværs af bygninger.

LÆS OGSÅ: Et skridt tættere på faldfri ældreboliger

Gemmestederne skal fjernes

Det har man bl.a. gjort hos Altro, der producerer to ud af tre danske sikkerhedsgulve, som fx anvendes i sundheds- og plejesektoren. Herfra lyder anbefalingen, at man fra starten bør fjerne mulighederne for, at mikrober kan gemme sig på overfladerne inden døre og på den måde bidrage til at mindske risikoen for spredning af smitte.

- Den mest kritiske faktor, når det handler om at forhindre smitte og spredning af infektioner, er håndhygiejnen. Men derudover har rengøringsvanerne meget at sige, ligesom byggeløsningernes udformning og egenskaber er væsentlige for hygiejneniveauet, fortæller nordisk direktør i Altro Michael Persson og fortsætter:

- Gulve og vægge udgør en meget stor del af det indvendige overfladeareal, så hvis de ikke er designet med henblik på at optimere hygiejnen, bliver der pludselig masser af plads for mikrober at boltre sig på.

Eksempelvis kan flisebeklædte vægge og gulve, der udsættes for slag eller stød, risikere at slå revner, som er umulige at få rengjort helt i bund med de midler, rengøringspersonalet har til rådighed. Og det åbner for, at bakterier kan samle sig og vokse i ro og mag, indtil revnerne er blevet repareret. 

- Et andet eksempel er fuger, som på grund af slitage bliver løse og falder af. Også her kræver det en hurtig reparation, hvis man vil eliminere risikoen for, at skidt og snavs gemmer sig i huller og sprækker, uddyber Michael Persson.

Integrerede vægge og gulve

Altros egen løsning er at anbefale systemløsninger til gulve og vægge på de steder, hvor hygiejne og rengøringsvenlighed spiller en særligt stor rolle. Det vil sige løsninger, der integrerer gulve og vægge med et minimalt antal samlinger og en ensartet overflade, som er nem at rengøre helt i bund.

Eksempelvis kan Altro Whiterock™ vægsystemet integreres med Altro sikkerhedsgulve, så man efter endt installation opnår en samlet løsning, der fra nederst til øverst er rengøringsvenlig, fugefri, helt tæt samt brand- og vådrumsgodkendt. Derudover opnår man vedvarende skridsikkerhed gennem hele gulvets levetid.  

LÆS OGSÅ: Tralvt hospitalskøkken tilbage i topform

Erfaringen fra andre europæiske lande, hvor Altro Whiterock har været anvendt gennem mange år, viser, at livstidsomkostningen set over et 25 års perspektiv er 20 procent lavere end for flisevægge.

Det skyldes bl.a., at løsningen ikke skal vedligeholdes i samme omfang på grund af fx pletter, revner i fugemasse eller individuelle fejl i klinker. Tværtimod er den slagfaste Altro Whiterock vægløsning testet til at kunne modstå slag fra selv lægtehamre uden at tage skade. Desuden kan overfladen nemt tørres ren med en klud.  

- Den er derfor velegnet på steder, der kræver hårdføre overflader, hvor du ikke kan gå på kompromis med hygiejnen, og hvor du heller ikke ønsker at bruge unødvendige ressourcer på rengøring eller vedligeholdelse, siger Michael Persson til slut.

Altro anbefaler til optimal hygiejne

I køkkener og andre områder, hvor der håndteres fødevarer, kan Altro Whiterock vægsystemet specificeres sammen med sikkerhedsgulvet Altro Stronghold™ 30 / K30. Det sikrer rengøringsvenlige overflader, og samtidig reducerer gulvet skridrisikoen til en ud af en million gennem hele levetiden – også hvis der fx spildes olie, vand, mel eller andre ingredienser på gulvet.

I badeværelser, på toiletter og andre vådrum kan Altro Whiterock vægsystemet specificeres sammen med sikkerhedsgulvet Altro Aquarius™. Det sikrer overflader, som er nemme at rengøre, og gulvet reducerer samtidig skridsikkerheden til en ud af en million gennem hele levetiden, også når der ligger vand, shampoo eller sæbe på gulvet. 

Derudover er alle sikkerhedsgulve fra Altro fremstillet med Altro Easyclean™ teknologi, der gør det endnu lettere at opnå helt rene overflade uden at gå på kompromis med skridsikkerheden.

Et eksempel er det prisvindende sikkerhedsgulv Altro XpressLay™, der egner sig særligt til områder, hvor nedetid på grund af reparationer og vedligeholdelse skal minimeres, idet det installeres uden brug af klæbemiddel. Det gør, at installationstiden halveres i forhold til traditionelle limede gulve.

LÆS MERE: Nyt gulv reducerer udgifterne markant

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.142