23948sdkhjf

DMJX Campus Katrinebjerg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jørgen Friis Poulsen a/s

En topmoderne uddannelsesinstitution

JFP A/S vandt i december 2016 totalentreprisen på DMJX Campus Katrinebjerg i Aarhus. FEAS er bygherre og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole bliver lejere i den knap 12.500 m2 store bygning med  p-kælder i to niveauer. Byggeriet sætter nye standarder for arkitektonisk udtryk.

Helt nyt erhvervsområde i Aarhus
Meget tæt på Aarhus Universitet og på en grund, der tidligere husede en bowlingbane, opføres den nye campus som det første store byggeri i den nye lokalplan for Katrinebjerg i Aarhus. Den kommer til at ligge tæt op af det nye Campus-strøg og med offentlig udkigspost og tagmiljø på taget. Fremtidens journalister og borgere skal kunne skue ud over byen og bl.a. finde Aarhus Universitet i tæt fugleflugtslinie.

Sky af viden
Det arkitektoniske udtryk byder på skyen, mellemrummet og landskabet. Landskabet er teglbasen beliggende i niveau 0 med indgangsparti og stort samlende atriumtorv. Landskabet bliver beklædt med gule teglsten, som kendetegner Aarhus Universitet, og som forbinder bygningen til det kendte læringsmiljø. Mellemrummet indeholder auditorier, studiefaciliteter, undervisningslokaler mv. og beklædes med transparent glas, der får bygningens øverste del, ”skyen” til at svæve over læringslandskabet. Skyens facade består af alufarvede partier, som både symboliserer skyen og fungerer som solafskærmning.

God styring og tilfredse underentreprenører
JFP er kendt for god styring, og DMJX Campus Katrinebjerg er ingen undtagelse. Der anvendes procesplanlægning, hvor underentreprenørerne får ejerskab og mulighed for at præge detailplanlægningen, og der følges tæt op under hele projektperioden.

Direktør Brian Steffensen fra DC Entreprise, som står for elementmontagen på DMJX Campus i Aarhus udtaler:
”Jeg har samarbejdet med JFP i forskellige virksomheder i knap 15 år og er meget glad for samarbejdet. De har respekt for den viden, der ligger hos os underentreprenører, og de er løsningsorienterede. Det er altid det bedste resultat, de går efter, og så har de beslutningsdygtige folk på byggerierne, som gør samarbejdet smidigt. Omkring sikkerhed på pladsen er de krævende, men det er jeg kun glad for, så vi undgår ulykker.”

Arkitektonisk lyddæmpning
DMJX Campus Katrinebjerg bliver en topmoderne uddannelsesinstitution med eget radio-/tv-lydstudie og undervisningslokaler, der fleksibelt kan opdeles i mindre enheder. Der er valgt en anderledes akustikdæmpning på væggene, som består af stofbeklædte, isolerede plader i flere tykkelser, som gør det muligt for arkitekterne både farvemæssigt og niveaumæssigt at lave unikke udsmykninger på væggene, som matcher det indvendige interiør. Der er valgt en lyddæmpende linoleum til gulvene plus en lyddug, som giver en maksimal lyddæmpning kombineret med god komfort og samtidig spiller sammen med væggenes udtryk.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jørgen Friis Poulsen a/s

Mads Eg Damgaards Vej 50
7400 Herning
Danmark
Jørgen Friis Poulsen a/s

Send til en kollega

0.171