23948sdkhjf

Gæsteprincippet og fravigelse heraf

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANSK ENERGI

På kurset får du en gennemgang af den nyeste retspraksis inden for reglerne om elanlæg på fremmed grund med særligt fokus på ledningsplacering og gæsteprincippets betydning.

Gæsteprincippet er en dynamisk størrelse, der er i løbende udvikling. Efter Højesterets afgørelse i Vintapperrampesagen er det blevet tydeligere, hvad princippet nærmere går ud på.

På kurset kommer vi ind på alle aspekter af gæsteprincippet, herunder mulighederne for at fravige gæsteprincippet med fokus på betydningen af aftaler og af betaling samt på hvordan man kan reparere eksisterende deklarationer. Spørgsmålet om betydningen af udbetalt kompensation samt lovbestemmelsen om gæsteprincippet i den nye Vejlovs § 77 behandles også.

Undervisningen vil være dialogbaseret, og der vil være gode muligheder for at drøfte konkrete erfaringer og udfordringer.

Underviser er advokat Anders Valentiner-Branth, der er partner hos Nielsen Nørager Advokatpartnerskab. Anders har mange års erfaring med behandling af sager om gæsteprincippet.

Målgruppe: Alle, der beskæftiger sig med elforsyningens infrastruktur, herunder planlægning af netudbygninger og håndtering af sager om kabellægning.

Endelig skal vi opfordre dig til at maile til Regitze Prahl rpr@danskenergi.dk, hvis du har spørgsmål eller yderligere til gæsteprincippet, som du ønsker bliver behandlet på dette eller et fremtidigt kursus.

Læs mere og tilmeld dig her

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANSK ENERGI

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
DANSK ENERGI

Send til en kollega

0.106