23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det rigtige match bygger på tre elementer

Sådan foregik det, da Newtronic i Horsens fik ny direktør og medejer

Det rigtige match er derude et sted. Også selvom du ikke selv kan få øje på det lige nu.

Nej, det her er ikke en annonce for en datingside, selvom det måske lyder sådan. Men, som vi tidligere har beskrevet, er der dog en parallel mellem at finde sit livs kærlighed og at finde den helt rigtige person til nøglejobbet: Du ved måske ikke altid, præcist hvad du leder efter, men det er afgørende at lede de rigtige steder, og så skal du turde slå til, når muligheden byder sig. Tre elementer er vigtige – dem vender jeg tilbage til.

Et godt og aktuelt eksempel er Horsens-firmaet Newtronic, som tidligere i år fik ny medejer og direktør. Indehaver Niels Regel ville gerne væk fra den daglige ledelse og administration, så han kunne koncentrere sig om sit nye firma Templog – men det krævede en ny direktør, som også skulle tilbydes at blive medejer.

-Jeg har altid ansat via den traditionelle vej med jobopslag, hvor jeg selv har stået for samtalerne, men jeg fik det råd at alliere mig med et rekrutteringsfirma – simpelthen for at få flere navne på radaren og for at få sparring undervejs. Netop til denne stilling var det ekstra vigtigt at ramme rigtigt første gang, fortæller han.

For ham var det ikke så vigtigt at den kommende direktør og medejer havde et fint visitkort eller et perfekt cv.

-Nej, min drømmekandidat var omkring 40 år, engageret og sulten, og med lyst til at udvikle sig selv og virksomheden. De ting var de klart vigtigste – ikke så meget den faglige baggrund, lyder Niels Regels beskrivelse.

Kandidaten viste sig at hedde Jesper Juul, 41 år – og klar til at blive selvstændig.

-Det, der fangede mig, var klart udsigten til at blive medejer. Jeg sad i en god stilling som afdelingsleder i en større produktionsvirksomhed i elektronikbranchen, og var faktisk i dialog med en anden virksomhed om en anden lederstilling, som mindede om det faste job, jeg havde i forvejen. Min første reaktion, da jeg blev ringet op, var da også at sige pænt nej – men da jeg havde sovet på det, ringede jeg alligevel tilbage, fortæller han.

Læs også: Tør du ansætte din egen afløser.

At blive selvstændig og medejer af en mindre virksomhed – Newtronic har seks medarbejdere – havde puslet i baghovedet et stykke tid.

-Skulle jeg prøve det af, skulle det snart være, men det skulle også være det rigtige. Det skulle være en virksomhed med potentiale, og hvor jeg samtidig kunne bestemme den retning, skibet skal sejle i. Det var faktisk helt grundlæggende. Jeg ville ikke være selvstændig for pengenes skyld, men for at kunne påvirke strategien og udviklingen, og måske ruske lidt op i tingene på min egen måde, siger Jesper Juul.

For ham var det afgørende, at opringningen kom ”på det helt rigtige tidspunkt”, og fordi han havde et andet job på hånden, gik hele processen noget hurtigere end normalt. Det tog således ikke lang tid, før både Jesper og Niels var afklarede med, at de ville sige ja til partnerskabet.

-Det var ikke et mål i sig selv, at det skulle gå hurtigt, men sådan var vilkårene, og selvom det gik ret stærkt, følte jeg mig helt tryg i processen, siger Niels Regel i dag.

Han understreger, at beslutningen om at tilbyde Jesper Juul jobbet var helt hans egen og ikke påvirket af tidspresset. Jesper selv var heller ikke i tvivl, da han først havde været til samtale.

-Kemien var helt rigtig, og jeg havde tillid til Niels med det samme. Det personlige møde var det afgørende for mig, for sådan en ansættelse kræver den rigtige forbindelse mellem to mennesker – og det havde vi, siger Jesper Juul.

Læs også: Det betaler sig at være grundig – især når du skal ansætte.

Niels Regel er stadig tilknyttet Newtronic som medejer og bestyrelsesformand, men blander sig ikke i den daglige drift. For ham gav 2018 præcis den udvikling, han havde håbet på:

-Jeg har 100 pct. opnået det, jeg gerne ville, simpelthen fordi vi fandt det rigtige match fra begyndelsen, siger han.

Denne historie understreger, med al tydelighed, tre afgørende elementer i det rigtige match ved enhver ansættelse: Timing, motivation og kemi. Alle tre skal være til stede for at ramme plet – og er de det, behøver beslutningen ikke være svær eller tage lang tid.

Interesseret i flere nyheder og mere inspiration fra HumanTrust?
Klik her og vælg selv de emner, som interesserer og optager dig.

HumanTrust A/S
Gammel Viborgvej 9A / Vejlevej 27, 1. sal
8381 Tilst, Aarhus
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35044922
P nummer: 1018283073

Kontaktperson

Send til en kollega

0.055