23948sdkhjf

Danske virksomheder skifter sjældent bank – men derfor bør du overveje det

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Undersøgelser viser at danske virksomheder sjældent skifter bank.

Mange virksomheder har den samme bank i rigtig mange år, også selvom der måske findes bedre tilbud på markedet. Men når de skifter bank, er det ofte af de samme årsager, og måske bør du som virksomhed overveje at skifte bank, hvis du kan nikke genkendende til nedenstående.

Undgå den negative indlånsrente
I de seneste år har en ny og omkostningsfuld tendens ramt erhvervsvirksomhederne – nemlig den ikke-negative indlånsrente. Mange virksomheder har fået et brev tilsendt fra deres bank.

Den negative rente opstår, når bankerne begynder at tage betaling for at opbevare dine penge, i stedet for at give renter. Dette sker samtidig i en tid, hvor opsparingskvoten er steget, hvilket betyder at danske virksomheder og privatpersoner har flere penge stående i banken, end nogensinde før.

Eftersom at virksomheder ofte har flere penge stående i banken end privatpersoner, er det en ekstra stor byrde, at skulle betale for at have pengene i banken. Også derfor er den negative indlånsrente en af de største årsager til, at virksomheder vælger at skifte bank. Her er det specielt de større banker, som bliver forladte, da det primært er det, som har indført den negative indlånsrente. Mark Andersen, chef for Tjeklån.dk og moremoney.dk, oplever også, at indlånsrenten stiger, og flere virksomheder ser sig utilfredse med den nye tendens. Oplever du også den negativ indlånsrente i din bank, bør du måske se der om efter en mindre bank, hvor indlånsrenten stadig er positiv.

De gammeldags dyder
Mange entreprenører sætter pris på, at kemien mellem bank og virksomhedens ejer er god. Også derfor udtaler mange, at det vigtigste for dem er, at deres bank stadig kan tilbyde personlig kunderådgivning. Selvom dette er en gammeldags dyd, kan det være en stor fordel at være tilknyttet en personlig kunderådgiver. På den måde, er der altid adgang til rådgivning, når man ikke kan finde svar på spørgsmål på netbanken eller på hjemmesiden.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094