23948sdkhjf

Produktionsvirksomhed renoveres til nye formål

| Medlemsnyhed | Indrykket af JELD-WEN A/S

I Ringkøbing er en gammel produktionsbygning blevet omdannet til kontorfællesskab med lyddæmpende døre og partier.

Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark har de seneste år gennemgået en forvandling fra produktion til kontorfællesskab. Først blev administrationsbygningen totalistandsat, og senest har også den tidligere produktionsbygning på 1250 kvadratmeter fulgt trop:

- Vi blev involveret i projektet i 2017, hvor Told og Skat flyttede ind og overtog byggeriets forhenværende administrationsbygning. Renoveringen var derfor ikke så omfattende som denne gang, hvor vi har ryddet den tidligere produktion og bygget det hele op på ny, fortæller tømrermester Ole Mortensen fra Ringkøbing Bygningssnedkeri.

Renoveringen har især stillet krav om god akustik, hvilket især kommer til udtryk i valget af døre og partier.

God akustik medfører god komfort
For at opnå optimal akustik har man valgt lyddæmpende og massive døre, som bidrager til et godt, fysisk arbejdsmiljø i kontorfællesskabet med forskellige dagsordener:

- Lyd har været én af de vigtigste kriterier for valget af døre, og det var blandt andet årsagen til, at vi valgte SWEDOOR som leverandør. Når flere virksomheder skal have sin daglige gang på kontoret, er det nødvendigt, at der er ro til at arbejde med fortrolige sager uden at blive forstyrret af nabokontoret. Her har dørenes lydreducerende egenskaber stor betydning, siger Ole Mortensen.  

Ifølge SWEDOOR er lyd generelt en efterspurgt egenskab til erhvervsbyggerier: 

- Det er meget almindeligt, at døre i dag skal have ekstremt gode brand- og lydegenskaber, når der er tale om kontordomiciler. Lyd er især en faktor, der får større betydning i forhold til nutidens byggestil, hvor der er højt til loftet, store rum, forskudte niveauer og en minimalistisk indretning. Her er det afgørende, at interiør, som eksempelvis dørene, kan spille en aktiv rolle og bidrage til god komfort med god akustik, forklarer Peter Sejling, salgs- og marketingdirektør hos SWEDOOR i Nordeuropa.

Lyddæmpende døre fås i forskellige varianter, hvor Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark har valgt lydklassen 35db, som betyder, at samtaler på normalt niveau ikke kan trænge igennem.

Masser af lys med glaspartier  
Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark er et godt eksempel på et moderne kontorfællesskab, der følger tidens indretningstendenser med højt til loftet og masser af lysindfald. Derfor er der også valgt glaspartier med matchende døre:

- Glaspartier ses ofte i erhvervsbyggerier, hvor der ønskes et behageligt og imødekommende indeklima med et diskret kig ind til de forskellige rum. De store glaspartier får lyset til at strømme ind, og det er ofte at foretrække for mange virksomheder, som Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark er et godt eksempel på, slutter Peter Sejling.  

Renoveringen har netop påbegyndt sin afsluttende fase og har stået på siden marts måned 2018.

Fakta om Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark

- Bygningerne er opført i etaper i perioden fra 1972 til 2003 og har tidligere huset vinduesfabrikken Velfac

- Renoveringen koncentrerer sig om den 1250 tidligere produktionsbygning, der nu er omdannet til kontorfællesskab

- Dørleverance: Støjreducerende egenskaber (35db) samt massive døre med og uden glas. Brandhæmmende i klasserne BD30 og BD60. Hertil er der leveret glaspartier, som er bygget sammen med dørene. Alle døre i RAL7015 og glaspartier i RAL9010.

Medlemsnyhed

Indrykket af
JELD-WEN A/S

Danmarksvej 9
9670 Løgstør
Danmark
JELD-WEN A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.216