23948sdkhjf

Her får ilden ikke lov til at spille med musklerne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Södra Timber A/S

Der er en god grund til, at Södra skulle levere C260-brandimprægneret Thermowood facadebeklædning på Sportshøjskolens 1.100 kvadratmeter store klatre- og styrkeunivers.

”Det var afgørende for vores valg af leverandør, at det brandimprægnerede træ opfyldte brandkravene, og vi oplevede et meget højt informationsniveau i forhold til dette produkt”, forklarer Søren Haycham Reiter, entrepriseleder hos Færch & Co, der styrede totalentreprisen for den nye tilbygning. 

Brandsikkerheden har første prioritet i det nyopførte klatre- og styrkeunivers, og derfor er facadebeklædningen ikke tilfældig valgt. Udvendigt er den 1.100 kvadratmeter store, nye hal beklædt med C260-brandimprægneret Thermowood fra Södra, og ifølge entrepriseleder Søren Haycham Reiter fra Færch & Co, som stod for totalentreprisen i forbindelse med dette byggeprojekt, skal brandimprægneret træ altid vælges med største forsigtighed og omhu.

”Det er altafgørende for os, at det brandimprægnerede træ, vi anvender til sådanne projekter, opfylder samtlige krav til brandsikkerhed, og jeg må sige, at vi oplevede et meget højt informationsniveau hos Södra”, forklarer Søren Haycham Reiter.

Faldt som fluer på grund af dårlig dokumentation
Det C260-brandimprægnerede træ, som er anvendt til beklædning af rundt regnet 415 kvadratmeter facade, blev leveret af Bygma i Aalborg, hvor salgschef Henrik Ravn i høj grad kan nikke genkendende til de mange udfordringer, man møder på sin vej, når man skal træffe det korrekte valg med hensyn til brandimprægneret træ.

"Jeg var i dialog med Søren Haycham Reiter omkring opgaven, og vi forsøgte sammen at finde en leverandør, som havde de nødvendige brandgodkendelser og kunne leve op til de krav, som de lokale brandmyndigheder i Aalborg stiller. Men firmaerne faldt fra som fluer en efter en, ganske enkelt fordi deres dokumentation ikke var i orden”, afslører Henrik Ravn.

Södra har højnet standarden
Til sidst var udvalget af mulige emner snævret ind til en enkelt udbyder, nemlig Södra. Virksomheden, som leverer brandimprægneret træbeklædning til en række store byggerier i hele Skandinavien, har med sit C260-brandimprægneringskoncept været med til at højne standarden for brandsikkerhed.
  ”Det er uhyre vigtigt, at vi som producenter kan dokumentere, at vores produkter lever op til de brandtekniske krav og er CE-certificerede. Eftersom alle involverede parter i en byggesag kan bliver draget til ansvar i tilfælde, hvor der er anvendt brandimprægneret træ, som ikke er lovligt, er det her altså noget, der skal tages meget alvorligt”, fortæller Jørgen Geel, som er teknisk chef hos Södra og til daglig rådgiver arkitekter, bygherrer og ingeniører om korrekt anvendelse af brandimprægneret træ.
 
Rådgiver for arkitekter og bygherrer
Han kan tydeligt mærke, at der er meget mere opmærksomhed omkring de strenge krav, og han bliver ofte bedt om at deltage i byggemøder og rådgive igennem alle led i en byggeproces, så der er styr på certificeringerne og dokumentationen hele vejen fra start til slut.
  For en person som Henrik Ravn fra Bygma Aalborg er det en stor tryghed at vide, at man kan hente hjælp fra sidelinien i de tilfælde, hvor tvivlen melder sig.  
  ”Selvom jeg har været i branchen i 35 år, trækker jeg hele tiden på eksperter, da jeg ikke ligger inde med tilstrækkelig viden om brandsikkerhed. I den forbindelse har jeg haft stor glæde af at spørge Jørgen Geel til råds”.
 
Positiv modtagelse
Hos Færch og Co. er man også meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er ikke at skære hjørner, når det gælder valg af brandimprægneret træ.

”Tømmerhandlerne er som regel gode til at komme med anbefalinger, da de har et bredt kendskab til de forskellige producenter, men for at være helt sikre rådfører vi os altid med vores interne brandrådgiver og indhenter den påkrævede dokumentation fra producenten med hensyn til det produkt, der skal anvendes”, siger Søren Haychem Reiter.

Læs mere om Södras C260 brandimprægnerede træ her

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Södra Timber A/S

Frydenborgvej 27 N, 1. sal
3400 Hillerød
Danmark
Södra Timber A/S

Send til en kollega

0.172