23948sdkhjf

68 klimavenlige helårsboliger på Helgoland

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

Sangberg står bag 68 nye boliger på Helgoland. De klimavenlige boliger understøtter Helgolands ambitioner om at blive en nul-emission ø.

Engelsk koloni, badested for overklassen og de intellektuelle, tysk flådebase under verdenskrigene og truet af britisk sprængning. Helgoland har haft en noget omtumlet tilværelse indtil området i starten af 1950’erne atter blev overgivet til Tyskland, der igangsatte en genopbygning af øen. Et af de nyeste kapitler i Helgolands historie er 68 bæredygtige helårsboliger, som Sangberg er ansvarlige for.

Gentolkning af historien
De 68 boliger er resultatet af en dialogkonkurrence, som Sangberg vandt for to år siden. Resultatet er mindre, bæredygtige og prisoverkommelige boliger på en ø, hvor huspriserne ellers er meget høje. Boligerne bygger videre på den bygningskulturarv og identitet, som har kendetegnet øen siden 1950’erne. Sangberg har genfortolket Helgolands bygningsarv og de nye boliger er enkle saddeltagshuse med træ- og pladefacader, hvis farver bygger videre på øens øvrige bygningers farvesætning. Resultatet er et enkelt og nutidigt byggeri, der med enkle virkemidler indpasser sig til den eksisterende bebyggelse.

Hos Sangberg går man til opgaven med stor ydmyghed: ””Helgoland er på mange måder helt unik, og vi er både stolte og ydmyge over at medvirke til øens videreudvikling” , udtaler Thomas Walcher, associeret partner hos Sangberg.

Læs også: VoksenPlus – et bæredygtigt seniorboligfællesskab 

Klimavenligt byggeri understøtter ambitionen om nul-emission ø
Projektet er designet som et klimavenligt træbyggeri i fornybare materialer. Boligerne består af industrielt let byggeri fremstillet af præfabrikerede træmoduler, som produceres på en fabrik inde på fastlandet. Dette sikrer en rationel og effektiv konstruktion, og præfabrikationen resulterer derudover i kort opførelsestid, en minimering af vejrrelaterede forsinkelser og færre trafik- og byggeomkostninger — uden at man giver afkald på byggeriets kvalitet.

Læs også: 7 grunde til at bygge i træ  

Boligerne på Helgoland opføres som lavenergihuse, hvilket medfører et skarpt fokus på CO2-udledningen under både opførsel og i forbindelse med den efterfølgende drift og vedligehold. Hermed understøtter de klimavenlige boliger Helgolands målsætning om at blive en nul-emission ø.

Indflytningen starter til foråret og de sidste beboere forventes at åbne dørene til deres nye boliger til sommer. Boliger udvikles i samarbejde med Campus 360, mens Gemeinde Helgoland er bygherre.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11