23948sdkhjf

Velkommen til Pfajfar & Parker

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

I denne uge byder Sangberg velkommen til to nye praktikanter, som skal være en del af Sangberg-teamet de næste fem måneder. At kunne tilbyde unge studerende et praktikforløb er noget, der står højt på dagsordenen hos Sangberg.

Inden for arkitektstudiet er praktikopholdet en ordning, der kommer både praktikant og tegnestuerne til gode. Et praktikforløb er en helt essentiel del af arkitektstudiet, da de studerende får et unikt indblik i rigtige projekter og de typiske udfordringer samt succeser i forbindelse med projekternes realisering. For arkitektvirksomheden er en af de centrale gevinster, at de får indsigt i hvad der rører sig på uddannelsesinstitutionerne og hermed får den nyeste inspiration ind på tegnestuen. Derudover er det med til at holde gang i arkitekturfagets fødekæde.

Praktikanter fra hele verden
Hos Sangberg er der tradition for at kigge ud over Danmarks grænser, når de optager nye praktikanter. Igennem Sangbergs levetid har arkitektstuderende fra hele verden pakket deres tasker og rejst fra bl.a. Frankrig, Ungarn, Italien, Grækenland, Færøerne og endda helt fra Australien. I foråret 2019 er de nye praktikanter fløjet ind fra Skotland og Slovenien.

Vi introducerer: Rok Pfajfar
Rok Pfajfar er 25 år og ved at færdiggøre sine studier i Arkitektur på Universitetet i Ljubljana, Slovenien, hvor han på studiets sidste del skal få noget praktisk erfaring. For Rok var det derfor vigtigt at finde et praktiksted, der ikke var for stort og hvor han for alvor kunne få lov at blive en del af projekterne. Om sin første dag hos Sangberg, hvor Rok deltog på et opstartsmøde om en konkurrence som tegnestuen skal lave, fortæller han: ”Det var meget positivt at blive kastet direkte ud i det. Det var fedt at opleve, hvordan vi alle stod op under mødet og udvekslede de første idéer på projektet – det er jeg ikke vant til. Det vidner også for mig om, at der på kontoret er en flad struktur, som jeg godt kan lide”.

Rok er tidligere elitesvømmer og bruger ofte besøgene i bassinet som en slags meditation, hvor han sætter tempoet ned og får nye idéer, som han kan bruge i arkitektfaget.

Vi introducerer: Josh Parker
Josh Parker på 21 år er Sangbergs anden praktikant. Han kommer fra Skotland og læser på tredje år af sin bachelor på Universitetet i Edinburgh. Det, som for Josh appellerede mest ved Sangberg i hans søgen efter et praktiksted, var Sangbergs bæredygtighedsprofil; især er Josh begejstret for de studier, hvori Sangberg har undersøgt brugen af ressourcer ved at opføre klassiske boligbebyggelser i træ frem for i beton.

Ifølge Josh går man som arkitekt ind og løser problemer, og derfor er det vigtigt for ham at engagere sig – ikke kun i sin egen faglighed, men også på områder uden for arkitekturen: ”Jeg søger aktivt at forbedre mit kendskab til andre fagligheder igennem supplerende forelæsninger og events, især dem der relaterer sig til bæredygtighed – når alt kommer til alt er arkitektur holistisk,” forklarer Josh.

Efter sine studier har Josh leget lidt med tanken om at starte sit eget arkitektfirma, sammen med nogle venner. ”Jeg synes, at det er vigtigt at sætte et label på sit arbejde og stå på mål for det, man laver,” afslutter Josh.

Både Rok og Josh har fået plads på et introducerende kursus i BIM/ARCHICAD, som de deltager på henover tre dage i deres første uge hos Sangberg. ”Da vi bruger ARCHICAD i stort set alle projektets faser, giver det rigtig god mening at få introduceret vores nye praktikanter til BIM og ARCHICAD, så vi på den måde har et fælles udgangspunkt, når vi arbejder på projekterne,” siger BIM manager hos Sangberg, Irina Nica.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Send til en kollega

0.11