23948sdkhjf

Entreprenørerne digitalisererer tilbudsgivningen - fem gode råd til valg af kalkulationsprogram

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sigma Estimates

På trods af, at travlheden i byggeriet i øjeblikket generelt påvirker digitale investeringer en smule i negativ retning, så viser en ny analyse fra Sigma Estimates, at entreprenørvirksomheder stadig investerer mere og mere i professionel kalkulation.

Excel er en blindgyde og bl.a. derfor ligger entreprenørernes investeringer i 2018 mellem 5-10 procent højere end i 2016 og 2017.

”På trods af intensiteten i byggeriet kan vi bare konstatere, at især de mellemstore og store entreprenør- og byggevirksomheder stadig har fokus på automatisering og effektiviseringsgevinster. Det viser de ved bl.a. at investere i professionel med endnu større styrke end de foregående år, ”fortæller Per Søndergaard, senior kunderådgiver hos Sigma Estimates.

Med flere end 10.000 aktive brugere er Sigma i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware i Danmark målrettet både entreprenør- og byggevirksomheder, håndværkere, arkitekter og rådgivere.

 Excel er en blindgyde

Ifølge Per Søndergaard så skifter 99 procent af virksomhederne fra en hjemmestrikket Excel-løsning og over til Sigma. Og her spiller det afgørende ind, at Sigma programmet bygger på en brugervenlig og regneark-lignende brugerflade.

”Tallene er et klart udtryk for, at det er lettere end nogensinde at komme i gang med at digitalisere tilbudsgivningen. Vi har investeret betydelige ressourcer i at udvikle en intuitiv brugerflade, som branchen kender fra Excel. Det giver en smidig overgang, som er essentiel, når de gamle, manuelle vaner skal opgraderes,” siger Per Søndergaard.

Sigma Estimates ser endvidere den øgede digitalisering af tilbudsafdelingerne som et tegn på, at ledelsen i stigende grad tager større ansvar. Netop når der er mindst ressourcer at trække på, er det vigtigt at få optimeret og automatiseret de tidskrævende arbejdsgange. Samtidig handler det også om at fremtidssikre forretningen.

”Lederne i byggebranchen skal så hurtigt som muligt få deres beregnere væk fra Excel. Brugen af regneark er årsag til for mange fejl, hindrer gennemsigtighed og har absolut ingen automatiserings- eller integrationsmuligheder. Bl.a. derfor er Excel en blindgyde,” forklarer Per Søndergaard.

Ifølge Per Søndergaard er der en klar tendens hos de virksomheder, der opgraderer til Sigma – de vil let og smidigt kunne leve op til nuværende og fremtidige krav i byggeriet og samtidig sikre en smidig overgang til en professionel og digitaliseret tilbudsafdeling.

Per Søndergaard understreger, at det at digitalisere sin virksomhed jo ikke behøver være en kæmpe omvæltning, hvor alt skal udskiftes og digitaliseres fra det ene øjeblik til det andet. Det er et spørgsmål om at bruge nogle digitale værktøjer, der passer ind i virksomheden og som automatiserer og optimerer nogle manuelle arbejdsgange.

Går du med overvejelser om at investere i professionel kalkulation så kan du få fem gode råd om valg af kalkulationsprogram ved at læse HER


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sigma Estimates

Høje Taastrup Boulevard 20
2630 Høje Taastrup
Danmark
Sigma Estimates

Send til en kollega

0.11