23948sdkhjf

Pulterrum og cykelparkering til boligbyggeri på Aarhus Ø

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Schourup A/S

Hans Schourup A/S leverer opbevaringsløsninger til 255 boliger i det ikoniske nybyggeri på Aarhus Ø

AARhus er det første boligbyggeri ved bassin 7 i havnebydelen Aarhus Ø. Ud fra konstateringen af at alle mennesker er forskellige, har tegnestuen BIG tegnet AARhus med 255 unikke boliger og et teater, som i løbet af kort tid bliver beboet er endnu flere unikke mennesker. Både teatret og alle lejlighederne får sit eget depotrum i forbindelse med parkeringskælderen, hvor beboerne også har mulighed for at parkere deres cykler i cykelstativer i 1 og 2 etager.

Udfordringen
Montering af pulterrum og cykelparkering i nybyggeri er en velkendt opgave for os. Vi havde forberedt os på en lidt anderledes fastgørelse af depotrummene, der ligger op ad ydervæggene.
Pulterrum bygges normalt op af netvægge, som fastgøres i gulv, vægge og loft. Men ydervæggene i AARhus er udført med en særlig isolering, som ikke må bruges til fastgørelse.

Overalt i kælderen var det et krav i udbudsmaterialet, at loftet ikke måtte bruges til fastgørelse.
Vi stod derfor overfor en stor andel af pulterrummene, som kun måtte fastgøres i gulvet, men samtidig skal opfylde kravene til stabilitet og indbrudssikkerhed.

Løsningen
Løsningen blev at lime en liste på ydervæggen, som netvæggene blev gjort fast i, og løsningen sikrer den horisontale stabilitet.

Den vertikale fastgørelse og stabilisering blev løst med spyd, der normalt bruges til fastgørelse i loftet. I det her tilfælde er loftspydet monteret direkte på netvæggene, og sikrer på den måde den nødvendige vertikale stabilitet.
Netvæggene er desuden tilpasset omkring installationer som ventilationsanlæg, ledningsbakker og lign. 
Alle pulterrum er leveret med nummerskilt og forberedt til hængelås. Cykelstativerne i 1 etage er fastgjort i vægge eller i gulvbelægningen. De fritstående cykelstativer i 2 etager er placeret på gulvet uden fastgørelse.
De 256 pulterrum og cykelstativer knap 500 cykler er leveret i samarbejde med MT Højgaard

Se mere om løsninger depot og pulterrum

Se mere om løsninger til cykelparkering


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Schourup A/S

Sletvej 2 D
8310 Tranbjerg
Danmark
Hans Schourup A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125