23948sdkhjf

BIM og kunsten at udvikle seniorboliger

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Hos Sangberg arbejder man med et fuldt integreret BIM-workflow, der understøtter tegnestuens ambitioner om at skabe bæredygtig arkitektur. Læs hvordan Sangberg anvender BIM til udviklingen af VoksenPlus.

Hos Sangberg arbejder man ud fra et mantra om at ’Fremtiden er let’. Et af de projekter, hvor tegnestuen for alvor implementerer fremtiden er let-tankegangen er VoksenPlus, der er et nyt klimavenligt koncept for seniorboligfælleskaber. VoksenPlus er udviklet af Tetris A/S i samarbejde med Sangberg og målet er at imødekomme den stærkt voksende gruppe af seniorers ønsker om bæredygtige og attraktive boliger.
 
Boligerne opføres som modulbyggeri i træ. Ved at bygge i træ, der er et af verdens mest bæredygtige byggematerialer, og i høj grad fokusere på genanvendelige byggematerialer, indskriver VoksenPlus sig naturligt i den cirkulære økonomi. Planen er, at der skal opføres omkring 2.000 boliger inden for de næste 4 år fordelt på en række forskellige projekter i bynære områder.

LÆS OGSÅ: NordicBIM.net Ny Nordisk BIM-portal ser dagens lys 

BIM er oplagt til modulbyggeri
Koblingen af modulbyggeri og spredningen over en række specifikke byggegrunde gør BIM oplagt som skitserings- og projekteringsværktøj. Signe Kjær er arkitekt hos Sangberg og har været en af de centrale personer på VoksenPlus-projektet. Hun fortæller, at modulkonceptet gør det nemt at tilpasse boligerne til de respektive områder, de skal opføres i.
 
”VoksenPlus er resultatet af et omfattende udviklingsarbejde, hvor målet har været at udvikle et koncept opbygget af moduler, der både er bæredygtigt og som nemt kan applikeres på forskellige byggegrunde. Under selve udviklingsarbejdet har vi anvendt ARCHICADs Teamwork-teknologi, der er ideelt, når mange personer skal samarbejde på et stort og kompliceret projekt. Teamwork betyder, at flere medarbejdere eksempelvis kan logge ind i samme projekt og reservere netop den del af 3D-modellen eller tegningerne, de ønsker at arbejde med. Eksempelvis kan jeg arbejde på facaderne eller rumplanerne, samtidig med, at mine kolleger udvikler en anden del af projektet.” fortæller Signe Kjær.

LÆS OGSÅ: BIM Equity går WebiAmok 

BIM frigiver ressourcer
Irina Nica er BIM-manager hos Sangberg og fremhæver, hvordan BIM-metoden frigiver ressourcer, der gør det muligt at kære sig lidt mere om de arkitektoniske løsninger:
 
”ARCHICAD giver en stor effektivisering af udviklingsarbejdet, ligesom det er markant lettere, hvis man på et givent tidspunkt skal ændre på projektet. Med BIM får jeg tid til at blive inspireret og fokusere lidt mere på detaljerne og udvikle en endnu mere værdiskabende løsning, hvilket forbedrer projektet — både ud fra et totaløkonomisk, socialt, kvalitets- og miljømæssigt perspektiv.”
 
Sangberg arbejder med OpenBIM og udveksler data i IFC-formatet, så alle involverede parter får mulighed for at arbejde BIM-baseret med projekterne, uanset hvilken software de anvender. Alle data ligger i én samlet fil, hvilket også gør det nemt for rådgiverne at kvalitetssikre projektet og udvikleren at beregne de præcise byggeomkostninger. 
 
For Sangberg er BIM en naturlig del af workflowet. Fremtiden er let, og BIM gør hele processen endnu lettere.
 
Dette er en forkortet udgave af ”BIM for seniorer”, der er publiceret på den nye fællesnordiske blog NordicBIM.net. Du kan læse hele artiklen her >>  
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.097