23948sdkhjf

Ny rapport: Træ er fremtidens byggemateriale

| Medlemsnyhed | Indrykket af Træinformation

En ny rapport, bestilt af Nordisk Ministerråd, konkluderer, at det ikke alene er muligt at reducere CO2-aftrykket i vores træbyggeri, det resulterer også i væsentligt sundere indeklima.

Træbyggeri har et uudnyttet potentiale, der kan reformere byggebranchen ved at skabe den næste generation af sunde bygninger og samtidig reducere CO2-udledningen. Hos vores nordiske naboer - der har en overflod af bæredygtigt forvaltede skovressourcer og en lang historie med bygning i træ - er godt i gang med denne transformation.

På tværs af værdikæden - lige fra skovbrug og forarbejdning, gennem produktion og design til opførelse og nedlukning - er vores nordiske naboer nyskabende med henblik på at bygge større, højere og mere bæredygtigt med træ end nogensinde før.

Rapporten, der er bestilt af Nordisk Ministerråd, tager udgangspunkt i 25 nordiske eksempler på trækonstruktioner. Set i lyset af fremtidens klimaforandringer er det tydeligt, at der er behov for ændringer i byggebranchen særligt i Danmark. "Med det nordiske skovbrugs enorme innovationspotentiale for at reducere CO2-udledningen og skabe sunde bygninger, håber vi at branchen vil indse de værdier og muligheder, der er til rådighed, når vi vælger at bruge træ i stedet for beton og stål", siger Torfi Jóhannesson, Seniorrådgiver i bioøkonomi, Nordisk Ministerråd.

> Se de 25 nordiske trækonstruktioner

> Læs rapporten


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Træinformation

Lyngby Kirkestræde 14
2800 Kongens Lyngby
Danmark
Træinformation

Send til en kollega

0.094