23948sdkhjf

Vi fejrer 100 års innovative partnerskaber

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Siden grundlæggelsen i 1919 har Altro samarbejdet med kunderne om at skabe en global innovationssucces, der omfatter opfindelsen af sikkerhedsgulvet samt lanceringer af verdens første klæbemiddelfri sikkerhedsgulv og et hygiejnisk fugefrit vægsystem.

I april kan den familieejede gulv- og vægsystemsleverandør Altro fejre 100 års jubilæum. Virksomheden, der blev grundlagt i 1919 af en lille håndfuld individer i England, er gennem årene vokset til en international succes, som i dag omfatter flere end 900 medarbejdere fordelt over hele verden.

Udviklingen er først og fremmest sket med innovation som den grundlæggende drivkraft. Det afspejler sig ikke mindst i, at Altro står bag verdens første sikkerhedsgulv, ligesom virksomheden også har lanceret verdens første klæbemiddelfri sikkerhedsgulv samt et hygiejnisk fugefrit vægsystem.

Tætte partnerskaber bag global succes
Altro ledes i dag af CEO Richard Kahn, som repræsenterer tredje generation i familiefirmaet, der har kontorer i både Europa, USA, Mellem- og Sydamerika samt Asien. Han fortæller: 

- Får man succes med en enkelt opfindelse, kan det blot være et udslag af held. Skal man gentagne gange have succes med sine opfindelser, kræver det lidt hjælp. Han fortsætter:

- Vi har altid vidst, at det var helt afgørende at snakke med kunderne, lytte til dem og indgå i tætte partnerskaber, uanset om det gælder slutbrugere, installatører, ingeniører eller designere. Partnerskab er selve nøglen til vores succes og grunden til, at vi har kunnet udforske mulighederne inden for design og funktioner uden at miste vores identitet. 

Altros første sikkerhedsgulv blev installeret i 1950 i en kirke i Nottingham. Og det selvsamme gulv er stadig i brug den dag i dag, hvor det fortsat opnår en pendultestværdi PTV≥40, der vidner om gulvets vedvarende skridsikkerhed gennem næsten 70 år. 

På samme måde er Altro som virksomhed fortsat med at forvandle kreative idéer til praktiske løsninger i den virkelige verden. Løsninger, som fortsat bidrager til at forvandle hverdagens rum til miljøer, der understøtter trivsel, velvære og ikke mindst sikkerhed for mennesker i hele verden.

Blandt innovationerne er således glitterfrie sikkerhedsgulve, der har forvandlet mulighederne inden for design til demente, samt Altro XpressLay, verdens første klæbemiddelfrie sikkerhedsgulv, der samtidig kan genanvendes 100 procent efter installationen.

Med Bauhaus som inspirationskilde
Altro deler hundredårsjubilæum med Bauhaus-skolen, der også blev grundlagt i 1919 og senere fik base i Dessau, blot få hundrede meter fra Altros tyske fabrik. Designteamet havde netop Bauhaus som en af inspirationskilderne, da de udviklede det nye Altro Ensemble modulære gulvsystem.

Der har således været skarpt fokus på sammenhængen mellem form og funktion, ligesom man med Altro Ensemble har fået skabt en kvalitetsserie, der også matcher kundernes behov for rengøringsvenlige, bæredygtige og fleksible overflader.

- Verden anno 1919 kunne ikke forekomme os mere fremmedartet i dag. Alligevel er vores engagement i udviklingen af nye samarbejdsmuligheder og teknologier den samme nu, som den var dengang, siger Richard Kahn og slutter af:

- Vi er fortsat en familievirksomhed, der bygger på familieværdier, og dét – tror jeg – er endnu en god grund til, at vi står her i dag og kan fejre vores 100 års jubilæum.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.111