23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye designløsninger giver indretningen karakter

Med en ny serie af designløsninger får arkitekter en spændende mulighed for at kombinere god akustik fra Troldtekt træbeton med karakterfulde udtryk. I et online tema giver Troldtekt A/S ordet til arkitekten bag de nye designløsninger.

Vi tilbringer langt det meste af vores tid i bygninger. Kontordomiciler, skoler, idrætscentre, restauranter, kulturhuse og private hjem. Derfor er det vigtigt, at de indendørs rammer er behagelige for vores øjne, ører og helbred. Med ’Troldtekt® line’, ’Troldtekt® tiles’, ’Troldtekt® curves’ og en række andre nye designløsninger giver Troldtekt A/S arkitekter mulighed for at kombinere god akustik og et sundt indeklima med karakterfulde, skalerbare udtryk.

– Formålet har været at designe nogle løsninger, som giver størst mulig frihed i arkitekturen. Du kan skabe dine egne mønstre og rytmer i designet – og du kan variere og skalere de enkelte designløsninger, så de giver oplevelsen af en stor sammenhængende enhed på lofter eller vægge. Vi ønsker at appellere til arkitekter, som gerne vil have rum til at gøre noget ekstra i indretningen, men som samtidig skal holde sig inden for et fornuftigt budget, siger Michael Christensen.

Han er inhouse arkitekt hos Troldtekt A/S og har udviklet den nye designlinje.

Dyster om national designpris
Interviewet med Michael Christensen indgår i et nyt online tema på www.troldtekt.dk. Temaet sætter spot på design – og indeholder et kig på alle de nye løsninger samt en række flotte cases, hvor designere og arkitekter fortæller om deres erfaringer med flere af dem.

Temaet byder også på en artikel om Danish Design Award 2019, der uddeles mandag den 13. maj. Her er det eksklusive listeloft Troldtekt® contrast en af de finalister, der dyster med om Danmarks nationale designpris i kategorien Feel good.

–  I Danmark har vi altid været dygtige til at skabe design, som også forbedrer en samtale, et indeklima, en arbejdssituation, en søvn, en læseoplevelse eller noget helt andet. Det sætter vi fokus på i kategorien Feel good, hvor designkvalitet vægtes ekstra højt, siger Christina Melander, programchef ved Danish Design Award.

Det handler om fladen
De nye designløsninger fra Troldtekt har overordnet to fællesnævnere: For det første er de industrielt produceret. For det andet er de designet til at give lofts- og vægflader et sømløst udtryk. Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala.

– Serien af designløsninger er et nyt kapitel i Troldtekts historie. Vi begyndte i 1935 med industriplader og har i de senere år udviklet akustikløsninger til moderne arkitektur. Undervejs har vi tilføjet spændende design, som har vundet internationale priser. Nu tager vi vores designløsninger til det næste niveau, hvor vi lancerer en hel serie, som vi kan producere med moderne teknologi og dermed til konkurrencedygtige priser, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.     

Kendt produkt i ny løsning
Søren Vester er designer og indretter alt fra restauranter til private hjem. Han har valgt designløsningen Troldtekt® line til den elegante og smagfulde Restaurant Strandtangen i Skive. Her går indretningen af restauranten hånd i hånd med det nordiske køkken.

– Jeg synes, det er megafedt at se, hvordan Troldtekt har udfordret og udviklet sit kerneprodukt i en ny designløsning. Den består af samme simple materiale, men man har leget med akustikpladerne og bruger dem til at skabe et nyt og spændende udtryk. Troldtekt line ophæver mødet mellem akustikpladerne og gør fladen til en helhed. Det er ret genialt, siger Søren Vester i en artikel i temaet.

Læs hele temaet om Troldtekt designløsninger her

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge.
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

YDERLIGERE INFORMATION: 
Adm. direktør i Troldtekt A/S Peer Leth: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk        
Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk   

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011
P nummer: 1011753120

Kontaktperson

JLO
Jette Lücke Olsen
Marketing- og kommunikationsassistent
jlo@troldtekt.dk

Send til en kollega

0.047