23948sdkhjf

Nyt BIM-workflow fra Solibri

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Koordinering, visuel granskning, klassifikation, regelbaseret check, fejlrapporter, issue management og mængdeudtræk har længe været en integreret del af Solibri. Nu introducerer Solibri et nyt BIM-workflow.

Solibri har i mange år været kendt som kongen af kvalitetssikring via programmet Solibri Model Checker. Ud over dette program havde de også en gratis version med begrænset funktionalitet, Solibri Model Viewer, samt et lille hjælpe-program, Solibri IFC Optimizer, der alene reducerer fil-størrelsen af IFC-filer.

Nu introducerer Solibri 4 nye programmer, som erstatning for deres Checker og Viewer, mens Solibri IFC Optimizer er, som den altid har været.  

Koordinering, Issue Management og mængdeudtræk
Men hvordan skaber Solibri værdi i et byggeprojekt? Det gør programmet ved at håndtere et gennemført BIM-worklflow indenfor følgende områder:  
 
- Koordinering / Man samler fag-rådgivernes modeller i én fællesmodel, for at sikre alle fag-løsningerne passer sammen.
 
- Visuel Granskning / Når modellerne er samlet i Solibri, vendes og drejes de for at finde større synlige fejl.

- Klassifikation / Man kan opdele bygningsdelene i klasser eller kategorier, så man nemt håndterer store og komplekse projekter.

- Regelbaseret Check / Med de avancerede regelsæt i Solibri, er det muligt at gennemgå modellen for fejl, som f.eks. kollisioner og klassifikationskoder
 
- Fejlrapporter / De udvalgte fejl, samles til fejlrapporter, hvor hver fejl eller fejltype fremgår med et billede af fejlen og en kommentar.
 
- Issue Management / Fejlrapporterne kan eksporteres som PDF-, XLS-, BCF-filer eller synkroniseres til et “Issue Management”-system
 
- Mængdeudtræk / Arealer, længder, volumen og styklister opgøres via objekternes geometri, så man får entydige mængder fra alle rådgivere
 
Det er dette workflow, som gør Solibri unikt. Nu introducerer Solibri 4 nye programmer, som faktisk ikke er helt så nye, som man kunne frygte.

LÆS OGSÅ: BIM-survey: BIM og dets anvendelse i Danmark

4 nye BIM-programmer 
De 4 nye programmer er alle afarter af Solibri Model Checker, som fremover er blevet omdøbt til Solibri Office. Solibri Office er programmet, som sikrer kvalitet gennem regelbaseret check.

Har man ikke brug for at kunne lave regelbaserede check, kan man fremover benytte Solibri Site til at koordinere, klassificere, granske og udtrække mængder. Solibri Site købes også som “flydende” netværkslicens og er væsentligt billigere end Solibri Office.
 
Der er mange som kun har brug for at koordinere og visuelt granske fag- og fælles-modeller, hvilket man kan gøre med den gratis Solibri Anywhere, der er langt stærkere end den “gamle” Solibri Model Viewer – men stadig gratis.
 
Den sidste – og lidt hemmelige – version hedder Solibri Enterprise, som svarer til Solibri Office, men med “AutoRun”, der gør det muligt at automatisere import og regelcheck.
 
Læs mere om de nye programmer på BIM Equitys blog, du finder her >> 
 
Dansk lokalisering, support og undervisning
BIM Equity leverer dansk lokalisering til Solibri . Det komplette komplet regelsæt undersøger BIM-projektet i forhold til dele af Bygningsreglementet og CCS-klassifikation.  

Interesseret i Solibri?
Er du interesseret i at høre mere om Solibri tilbyder BIM Equity alt omkring lokalisering, projekt-specifikke regelsæt, uddannelse og modelcheck som en service. Kontakt os på 70 220 520 eller info@bimeqt.com


Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

BLOXHUB, Bryghusgade 8
Indgang C, 3.sal
1473 København K
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093