23948sdkhjf

Vi skal tage et socialt ansvar – og uddanne lærlinge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hedema A/S

Hos Hedema mærker vi, ligesom resten af branchen, manglen på kvalificeret arbejdskraft. Som de øvrige produktionsvirksomheder skriger vi på industriteknikere, smede, robotsvejsere og andre produktionsfolk.

Vi kigger ud over Danmarks grænser, så længe det varer…
Vi har bestemt ingen planer om at flytte produktionen nogen steder – det er ikke dér, vi er. Og vi har heller ikke sagt nej til ordrer. Endnu!
Men vi har kigget ud over landegrænserne for at finde kvalificeret arbejdskraft til vores produktion. Vi har ansatte fra Polen, Tyskland og Spanien. Og inden alt for længe bliver vi sandsynligvis endnu mere internationale.

Så længe vi kan skaffe de medarbejdere, vi har brug for fra udlandet, går det nok. Men det er ikke en holdbar løsning! Manglen på uddannede medarbejdere er et kæmpe problem for os, for Danmark og efterhånden også for de øvrige lande i og udenfor EU. Derfor kan vi ikke regne med fortsat at kunne tiltrække de andre landes industriarbejdere – der er brug for dem derhjemme.

Der er ingen vej uden om – vi skal uddanne flere i Danmark
Vi er nødt til at uddanne flere danske unge til at indgå i industrien. Det kræver et holdningsskift – hos de unge, deres forældre og samfundet – og hos virksomhederne!

Ja, vi skal tale industriuddannelserne op, og få flere unge til at gå den vej. Vi skal vise dem (og deres forældre), de mange muligheder der ér, for spændende, kreative og udviklende jobs i industrien, og at de ikke nødvendigvis giver beskidte fingre…

Som produktionsvirksomheder skal vi gøre det attraktivt at stå i lære i industrien. VI skal synliggøre udviklingsmulighederne, kombinationen af praktik og teori, og så skal vi tage hånd om vores lærlinge. Vi kan hele tiden gøre det bedre.

Der er heller ingen vej uden om at tage (flere) lærlinge
Virksomhederne i industrien skal tage et socialt ansvar og uddanne den arbejdskraft, de selv efterspørger. Længere er den ikke!

Det er et ansvar, vi tager meget alvorligt hos Hedema. 10 % af vores arbejdsstyrke er lærlinge, og vi forsøger hele tiden at finde på nye måder at dygtiggøre dem og gøre det attraktivt for dem at være hos os.

De kommer vidt omkring i vores produktion, hvor vi udfører alt fra design, konstruktion og ideudvikling, pladebearbejdning, laserskæring, robotsvejsning, cnc-bearbejdning, stansning, valsning, buk og montage, og vi giver dem en bred introduktion og mange kompetencer. Og de unge mennesker er et friskt pust. De er selvstændige og stiller krav til deres arbejdsplads.

Læs flere af vores nyheder her 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hedema A/S

Vejlevej 158
8700 Horsens
Danmark
Hedema A/S

Send til en kollega

0.094