23948sdkhjf

Fællesskabet er i fokus i nye Ørestad-boliger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

I Skovkvarteret er der fokus på fællesskabet og nu nærmer anden etape sig færdiggørelse. Skovkvarteret er udviklet af Tetris A/S og opført af Rasmus Friis A/S. Sangberg er hovedrådgiver i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Skovkvarteret ligger i Arenakvarteret på kanten af Ørestad Syd og grænser op til Kalvebod Fælled. Målet med Skovkvarteret er at skabe et nyt, grønt og bæredygtigt boligkvarter, der kombinerer det bedste fra forstaden og storbyen. Anden etape af Skovkvarteret består af 122 boliger fordelt på 66 rækkehuse og 56 lejligheder i to boligtårne. 

LÆS OGSÅ: Seniorbofællesskab bliver fsb’s først træbyggeri

Det grønne liv mellem husene

Thomas Walcher, associeret partner hos Sangberg, er projektansvarlig for Skovkvarteret og fortæller ”I Skovkvarteret har vi bestræbt os på at skabe et boligkvarter med fokus på fællesskabet. Her mødes man på tværs af aldersgrupper, naboer snakker sammen, samtidig med at nærheden til Kalvebod Fælled medfører, at beboerne føler, at de bor i et grønt område. Vores ambition har været at skabe en bebyggelse, der sammenkæder det bedste fra byen og naturen.”

Udover den sociale dimension er der også indarbejdet en række klimamæssige tiltag. Blandt andet håndteres alt overfladevand separat og bliver et landskabeligt indslag i bebyggelsen, samtidig med at man omdanner klimaudfordringen til en herlighedsværdi.

LÆS OGSÅ: 17.000 m2 boliger står klar i Østre Havn

Fællesskaber er atter attraktive

Martin Wagner fra Tetris A/S, der er bygherre på projektet, fremhæver, hvordan fællesskaber er et centralt element i Tetris’ projekter. ”Fællesskabet er igen blevet attraktivt. Københavnerne er villige til at ofre det forskansede liv i forstaden til fordel for det store dynamiske fællesskab i byen, hvor vi gladeligt har delebil, fælleshaver og kontorfællesskaber. Hos Tetris vil vi skabe små grønne åndehuller i storbyen, som er fredelige oaser, hvor børnene trygt kan lege på kryds og tværs, og hvor der er græs, træer og grønne fællesrum. Det er Skovkvarteret et godt eksempel på.”

Anden etape af Skovkvarteret består af 122 boliger fordelt på 12.200 m2. Tetris A/S er bygherre, Rasmus Friis A/S er entreprenør, Sangberg er hovedrådgiver med Vilhelm Lauritzen Arkitekter som underrådgiver og Niras er rådgivende ingeniører. Indflytningen i sidste etape af Skovkvarteret starter i sommeren 2019 og forsætter ind i 2020. 

Læs mere om Skovkvarteret på www.skovkvarteret.dk

Foto: Skovkvarteret.dk

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Skovkvarteret Skovkvarteret Skovkvarteret

Send til en kollega

0.078