23948sdkhjf

Sangberg byder Cameron Clarke velkommen til(bage)

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

Efter to år som studentermedhælper er Cameron Clarke, nyuddannet arkitekt fra KADK, nu fuldtidsansat hos Sangberg. Vi har bedt Cameron fortælle os om sit afgangsprojekt, og hvad der med Camerons øjne gør Sangberg til en interessant arbejdsplads.

Inden britiske Cameron Clarke kom til Danmark for nogle år siden for at tage sin kandidat i arkitektur på KADK, havde han erhvervet sig en bachelor fra Sheffield School of Architecture i England. Herefter gik turen til London, hvor Cameron arbejdede i 5 år i en arkitektvirksomhed. Nu er han netop blevet færdiguddannet fra programmet ’Urbanism and Societal Change’ på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen (KADK) – et kandidatprogram, der fokuserer på storskala byplanlægning såvel som udfordringer i arkitektonisk skala.

”Close to Home” – inspireret af enkeltheden ved kinesisk letvægts- og småskala-arkitektur
Optil udarbejdelsen af sit afgangsprojekt tog Cameron til Xicheng – et bykvarter i centrum af Beijing i Kina, da han igennem mange ture til Kina var blevet inspireret af den kinesiske arkitekturs kompleksitet:

”Igennem de seneste to år har jeg adskillige gange rejst fra København til Beijing og blev fascineret af den enestående udvikling, man ser alle vegne i Kina. Arkitektonisk bliver nyt bygget klods op ad ældgammelt, og det skaber et meget komplekst byliv, som konstant tvinger beboerne til at ændre på, hvordan de lever deres liv.”

Camerons rejser til Beijing blev fundamentet for hans afgangsprojekt ”Close to Home”, hvor han undersøgte, hvordan disse konstante forandringer påvirker det mentale helbred af beboerne i Xicheng. Med inspiration i den folkelige arkitektur fra de traditionelle ’Hutong’-bykvarterer – og ligheden mellem de traditionelle, simple trækonstruktioner, der stadig findes på landet i Danmark – arbejdede Cameron hen imod at designe et alternativt bud på faciliteter for psykisk pleje:

”I Kina er de eneste institutioner for mental sundhed placeret i kæmpe hospitaler i byernes yderområder, hvilket tvinger i forvejen udsatte patienter til at forlade deres lokale, sociale netværk. Ved at skabe faciliteter for mental sundhed gennem et netværk af let og kontekstuel arkitektur i mindre skala, undersøger mit projekt om behandlingen i stedet kan placeres tættere ved patienternes hjem og lokalsamfund,” forklarer Cameron.

Et fagligt match
Hos Sangberg er vi meget glade for nu at få Cameron ansat som fuldtidsmedarbejder, og vi har spurgt ham, hvad der for ham er attraktivt ved Sangberg som arbejdsplads: ”Jeg glæder mig til at arbejde fuldtid hos Sangberg, særligt på grund af paletten af opgaver som Sangberg arbejder inden for, lige fra omhyggeligt udtænkt enkeltstående bygninger til urban byplanlægning og strategiske overvejelser. Jeg er beundrer af arkitektur, som er udført i lette materialer og som skaber smukke steder, uden det behøver være dyrt eller eksklusivt. Jeg mener Sangbergs arkitektoniske strategi reflekterer min forståelse, og derfor glæder jeg mig til at lære af denne filosofi og af, hvordan tegnestuen skaber sine projekter”.

”Close to Home” blev honoreret KADK’s United Nations Scholarship 2019.
Læs mere om Camerons afgangsprojekt på KADK’s hjemmeside.

Foto: Henriette van Deurs
Visualiseringer ('Close to Home'): Cameron Clarke

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.16