23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energipæles effektivitet vist i Ph.D. afhandling

Ph.D. afhandling fra 2018 resulterer i håndgribelig data der belyser energipæles effektivitet som både fundament og energikilde til bygninger.

Det er ofte blevet omdiskuteret om præfabrikerede energipæle er brugbare på den lange bane som energikilde til bygninger. 

Den industrielle Ph.D. afhandling "Design and performance of energy pile foundations" af Maria Alberdi-Pagola fra 2018 indeholder konkret dokumentation der i høj grad taler for brugen af energipæle som varme- og kølekilde til bygninger.

Afhandlingen er baseret på et case studie udført på Rosborg Gymnasium i Vejle, der er funderet på energipæle.

Resultaterne af afhandlingen påviser vigtigst af alt at energipæle ved korrekt dimensionering er en holdbar, genanvendelig kilde til ren energi i form af jordvarme, samt at de kan benyttes til at køle bygninger passivt med høj effektivitet og meget lave energiomkostninger.

Marias studie har endvidere medført udviklingen af et dimensioneringsværktøj, der nu kan bruges til at forberegne det antal energipæle der skal til for at imødekomme en bygnings energibehov, samt hvordan disse placeres mest hensigstmæssigt i alle slags jordforhold.

 Der henvises til linket ovenfor for yderligere information omkring emnet.

 

Centrum Pæle A/S
Grønlandsvej 96
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27242561
P nummer: 1002405987

Kontaktperson

JSH
Jonas Schütt Henriksen
Bæredygtighedsleder
+45 76420917 jonas@centrumpaele.dk

Send til en kollega

0.046