23948sdkhjf

Forstå søvnens vigtighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er vigtigt, at man formår at sove godt.

Når du arbejder i bygge- og anlægsindustrien, kender du også til vigtigheden af en god nats søvn. Det er en branche, hvor din ryg ikke har en fordel. En branche hvor din krop hurtigt kan blive stresset. Søvn er en fysiologisk nødvendighed. Både for krop og sind. Det handler om din krops sundhed og velvære, men det handler også om dit humør, din koncentrationsevne, dit immunforsvar, din hukommelse og ikke mindst din mulighed for at tage dig i vægt eller øge din muskelmasse. Alt i alt er søvn alfa omega for et godt helbred. Men hvad kan du gøre for at få en god nats søvn?

Den rigtige seng
For en god nats søvn skal du først og fremmest have den rette seng. En seng er meget individuelt fra person til person. Det handler primært om din vægt, din kropsbygning og hvordan du ligger, når du sover. Derfor er der også stor forskel mellem mænd og kvinder, og hvilke behov de har for en seng. Drømmer du om den ultimative komfort, bør du overveje en kontinentalseng. Her er der nemlig et ekstra lag madras som er med til, at du kan sove bedre. 

Vil du se nærmere på kontinentalsenge, så besøg dette link: 

https://www.bedrenaetter.dk/senge/kontinental-seng.html

Få styr på rutinerne 
Et andet tip er rutiner. Kvaliteten af vores søvn er nemlig påvirket af vores døgnrytme. Derfor er det vigtigt for kroppen og søvnen, at du prøver at gå i seng på de samme tidspunkter hver dag - i hvert fald i hverdagen. En anden rutine, du kan arbejde med, er dit kaffe- og madindtag. Spiser eller drikker du koffein, inden du skal sove, påvirker det din søvn, så du får sværere ved at falde i ordentlig søvn. Alkohol har også en negativ effekt på din søvn. Det gør nemlig, at du ikke kommer i den rette, dybe søvn, selvom det gør dig træt og døsig. 

Væk med elektronikken 
Et andet tip er at komme væk fra elektronisk stimulans. Lyset fra TV, tablets og smartphones påvirker nemlig din hjerne på en opkvikkende måde. Det betyder for dig, at du får sværere ved at falde i søvn. Overvej i stedet at falde i søvn til en god bog, og lad telefonen ligge inde i stuen. 

Det med søvn 
Søvn handler om fem forskellige stadier. Der er fire non-REM stadier, og det er der, hvor du døser hen, hvor du sover let, og to stadier hvor du kommer i en dyb søvn. Det sidste stadie handler om REM. Når du er i REM-stadiet, er du i fuld afslapning, men dine hjernebølger arbejder næsten på samme niveau, som når du er vågen. Det er her, at du ofte drømmer. Det er også den del af din søvnfase som er vigtigst. Får du søvnmangel kan det betyde overvægt, forværret indlæringsevne og negativt adfærd. Du øger samtidig også risikoen for en lang række sygdomme. Det gælder eksempelvis diabetes. Dårlig søvn betyder dårlig livskvalitet. Derfor er det vigtigt, at du får styr på din søvnrutine. På den måde passer du bedst på din krop og dit sind. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.109