23948sdkhjf

Danske RMIG køber tysk selskab og styrker sin markedsposition

| Medlemsnyhed | Indrykket af RMIG A/S

Den danske industrivirksomhed RMIG overtager det tyske selskab MEVACO, og fusionerer aktiviteterne i ét fælles selskab, som RMIG ejer 100%.

RMIG og MEVACO er to af Europas førende virksomheder inden for perforeret metal og strækmetal, der bl.a. anvendes til facadebeklædning i byggebranchen og til produktionsanlæg i industriel produktion og fødevareindustrien. Med opkøbet bliver den dansk-tyske virk¬somhed Europas største inden for sit felt med en omsætning på over 1,3 mia. DKK og flere end 800 medarbejdere i hele Europa.

”Fusionen er et afgørende og nødvendigt skridt, hvis vi skal opretholde og udvide vores markedsposition samt sikre vores konkurrencefordele. RMIG og MEVACO deler fælles mål, men har forskellige styrker m.h.t. produktsortiment og markeder. Derfor supplerer de to virksomheder hinanden perfekt, og et samarbejde har længe været det næste åbenlyse strategiske skridt for begge parter”, fortæller Torben Svanholm, adm. direktør i RMIG.

”Ved at samle vores ressourcer og fælles viden inden for udvikling, produktion, kun­deservice og e-handel kan vi blive endnu bedre til det, vi gør og udvide vores tilbud inden for både perforerede metalplader fra lager og skræd­der­syede løsninger”, siger Torben Svanholm, der forventer, at det nye selskab vil opnå væsentlige synergier og bedre konkurrenceevne til glæde for både kunder og medarbejdere.

 ”Fusionen baner vejen for endnu hurtigere leverancer, digitale selvbetjeningsløsninger, flere standardprodukter og helt unikke løsninger at vælge imellem for vores kunder samt en paneuropæisk kundeservice, der løftes op på et helt nyt niveau”, fortæller Torben Svanholm.

Opruster til fremtiden med rettidig omhu
Prognoserne i markedet for perforerede plader er forbundet med en vis usikkerhed, forklarer Torben Svanholm. ”Efterspørgslen efter vores produkter er helt naturligt knyttet til bl.a. bygge- og anlægssektoren samt andre industrier, der traditionelt er cykliske industrier. Ved at positionere os stærkere på flere geografiske markeder og i flere markedssegmenter vil vi fremover være mindre sårbare i forhold til udsving i efterspørgslen.”

Ifølge Torben Svanholm ønsker kunderne på den ene side individualiserede produkter, der er færdige og klar til installation. På den anden side skal der være en bety­delig valgfrihed såvel som hurtig og præcis levering direkte fra producenten.

 For at kunne leve op til de fremtidige krav udmønter fusionen sig konkret i en organisation, der vil bestå af tre forretningsenheder med hvert sit speciale:

  • MEVACO: Perforeret metal og strækmetal, der sælges i standard­mønstre og -størrelser direkte fra produktion eller lager.
  • RMIG Solutions: Skræddersyede løsninger, der inkluderer højt specialiserede leverancer til bl.a. industrivirksomheder/OEM'er (original equipment manufacturer) og byggebranchen.
  • RMIG Automotive: Interiør og udvendige løsninger til automotive-segmentet.

 ”Vi får med fusionen styrket vores markedsposition i Europa inden for hvert af disse tre strategiske forretningsområder. Og vi vil naturligvis også fremadrettet møde markedet med specialiserede forretningskoncepter inden for hvert af dem og fortsætte med at udbygge vores ydelser og position inden for alle områderne. Fremtiden tegner med fusionen utroligt spændende”, slutter Torben Svanholm.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
RMIG A/S

Industriparken 40
2750 Ballerup
Danmark
RMIG A/S

Send til en kollega

0.093