23948sdkhjf

Hvorfor er det vigtigt at kigge på elevatorens energiforbrug?

| Medlemsnyhed | Indrykket af HYDRO-CON Elevator A/S

Hvad betyder en elevator for energiforbruget - og er det nu også noget man skal tage stilling til som bygherrer eller arkitekt?

Hvem er elevatorens energiforbrug væsentlig for og hvorfor?

Som producent af elevatorer mener vi bestemt det er væsentlig både for os, bygherrer og arkitekter samt for slut kunder at tage stilling til elevatorens energiforbrug.

For slut kunder er det naturligvis væsentlig i forhold til øget el-omkostninger efter idriftsættelsen. Som producent, bygherrer eller arkitekt, er det væsentligt i forhold til at have et produkt som man vil stå indefor, som lever op til normerne, og som er en optimeret langsigtet holdbar løsning.

For alle parter er det væsentlig i forhold til at tage ansvar overfor det klimaaftryk vi efterladder, da den mest effektive måde at reducere sin klimapåvirkning er at reducere sit personlige strøm forbrug.

Læs mere om vores indstilling til bæredygtig udvikling her

Nye elevator engergikrav

For et år siden, blev der langt om længe indført energilovkrav på elevatorer i Danmark, tiltrods for at vi selv og nabolandene længe har arbejdet aktivt med emnet. Loven diktere at elevatorer skal leve op til en engergiklasse B, dog kan dette undviges hvis man implementere andre engeribesparende initiativer.

Kontinuerligt arbejde med energioptimering  

HYDRO-CON arbejder i det daglige aktivt og kontinuerligt med energioptimering af vores elevatorer, hvis ikke vi har løsningen så finder vi den. Vores elevatorer er kæde- eller remtrukne, i modsætning til de traditionelle tovbårne eller hydrauliske. Dette betyder dog ikke nødvendigvis at den ene er mere energirigtig fremfor den anden, da det er afhængigt af alderen på anlægget, friktionen, med og mod kontravægte, type motor og gear, elevator typen, samt styrophængning. 

For at energioptimere vores produkter skifter vi konventionelle elevatordele ud med mere energirigtige. På denne måde sikrer vi en billigere energiløsning på forbruget og for forbrugeren. Eksempelvis laver vi mekaniske løsninger hvor der er meget lidt friktion. Vi skifter komponenter som står og brænder energi, vi arbejder aktivt med transformeres energispild, vi benytter kun modernet styrringer.  

Bliv klogere på hvad lovens rammer for energikrav, hvordan vi aktivt arbejder med energioptimering og forskellen på direkte og indirekte energiforbrug ved at læse mere her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
HYDRO-CON Elevator A/S

Stæremosen 70
3250 Gilleleje
Danmark
HYDRO-CON Elevator A/S

Send til en kollega

0.11