23948sdkhjf

Sydfynsk whisky efter bæredygtig opskrift

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kosan Gas a/s

Mosgaard Whisky destillerer med bæredygtig Kosan BioMix som brændstof. Det falder i tråd med virksomhedens grønne strategi - den årlige CO2-besparelse er 31,4 tons.

Siden det første spadestik til det sydfynske whiskyeventyr blev taget i 2015, har det regnet med anerkendelse over det ydmyge mikrodestilleri Mosgaard Whisky. I gamle staldbygninger bliver der produceret ægte single malt whisky efter skotsk tradition, med bæredygtig LPG som varmekilde under de blanke kobberkedler.

Strømlinet installation og leverance
Da whiskyproduktion i sagens natur involverer brændbare spiritusdampe, skulle sikkerheden være i top. Samtidig blev der stillet høje krav til leveringssikkerheden, da Jes Mosgaard i virksomhedens spæde start skulle vælge gasleverandør. Valget faldt på Kosan Gas.

– Vi havde en forventning om, at Kosan Gas kunne hjælpe os med alle tekniske aspekter af gasløsningen. Og det er vi blevet bekræftet i. Ud over den tekniske opbygning af gas-installationen har Kosan Gas bidraget med beregninger i forhold til forbrug og senest med rådgivning om BioMix, siger Jes Mosgaard.

Gastanken hos Mosgaard Whisky overvåges online af Kosan Gas, og når der er lavvande, får Mosgaard Whisky automatisk besøg af en vognmand, som straks fylder tanken op.

– Kosan Gas er pålidelige i forhold til serviceberedskab og leveringssikkerhed. Vi har endnu ikke været nødsaget til at stoppe produktionen, fordi Kosan Gas altid er på pletten til at sikre, at tanken aldrig er tom, siger Jes Mosgaard fra Mosgaard Whisky.

BioMix matcher økologisk profil
Mosgaard Whisky har indført flere tiltag, der fører produktionen i en miljørigtig og bæredygtig retning. Proteinerne og mineralerne fra bygmalten genbruges som økologisk dyrefoder til landbruget. Derudover har Mosgaard Whisky valgt at bruge Kosan BioMix, der er udvundet af genanvendelige råvarer som madrester og vegetabilske olier i forbindelse med produktionen af bio-diesel. Således udledes der mindre CO2 under produktionen. Miljøgevinsten dokumenteres via certifikater efter samme princip, som mange kender fra grøn el og varme.

– Vi ønsker, at produktionen sætter så lille et fodaftryk som muligt, og derfor er vi meget tilfredse med muligheden for at vælge Kosan BioMix, som falder helt i tråd med vores grønne strategi, slutter Jes Mosgaard.

Beregn dit bidrag til klimaomstillingen
Hvis du vil beregne, hvor meget din virksomhed kan reducere CO2-udslippet med Kosan BioMix i forhold til traditionel LPG - så udfyld formularen her, så sender vi dig et link til beregneren med det samme.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kosan Gas a/s

Hasselager Centervej 19-21
8260 Viby J
Danmark
Kosan Gas a/s

Send til en kollega

0.093