23948sdkhjf

Oplev et af Danmarks største slammineraliseringsanlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S

bygget af Entreprenørfirmaet Nordkysten

I august 2017 begyndte Entreprenørfirmaet Nordkysten arbejdet med at etablere et af Danmarks største slammineraliseringsanlæg til behandling af slam fra Udsholt og Gilleleje renseanlæg.

I videoen her, kan du se hvordan anlægget blev til.

Etablering af et af Danmarks største slammineraliseringsanlæg. 
 

Gribvand Spildevand ønskede, at slam fra Udsholt Renseanlæg og Gilleleje Renseanlæg fremover skulle afvandes ved hjælp af et biologisk slammineraliseringsanlæg.

Anlægget er en erstatning for tidligere mekaniske afvandingsmetoder. 

Nordkystens opgave bestod både i etablering af et slammineraliseringsanlæg nær Pårup og udførelse af transportledninger fra Udsholt og Gilleleje Renseanlæg.


Indledningsvis blev der etableret en ny 1.500 m vej fra offentlig vej til anlæggets placering. Der blev afrømmet muld på store arealer og derefter indbygget mere en 10.000 m2 røgjord til modellering af bassiner.  
Basis for etablering af slambede i anlægget var Nordkystens 3D modeller, der blev brugt til at udføre gravearbejdet præcist som det var planlagt. 


Anlægget har et stort underjordisk pumpesystem og tanke, og der er bygget et 80 m2 stort underjordisk bygværk. Slammet fordeles til de 10 slambede, der er beplantet med tagrør. Her filtreres slammet naturligt, når det siver ned og samtidig sker der en biologisk nedbrydning.


Ledningsarbejdet på anlægget krævede etablering af 1.500 m trykledninger til slamfordelingssystemet, 1.200 m gravitationsledninger og 3.600 m fuldslidset dræn i slambedene. Der udover blev anlægget foret med en 18.000 m2 stor membran. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S

Pårupvej 183
3250 Gilleleje
Danmark
Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094