23948sdkhjf

Brødrene Dahl prioriterer bæredygtig levering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Brødrene Dahl A/S

Hos Brødrene Dahl er logistik et nøgleord for forretningen. Hver dag sendes der et stort antal pakker ud til grossistens mange kunder.

”Som førende VVS-grossist mener vi, at det er vores pligt gøre en forskel på miljøet. Bæredygtige og digitale logistikløsninger kan skabe større gevinst og er med til at reducerer branchens klimaaftryk,” forklarer Lasse Haliday, Logistikdirektør hos Brødrene Dahl

Al levering håndteres fra Brødrene Dahls automatiserede shuttle-lager, der rummer en moderne varehåndtering. Shuttle-konceptet betyder, at lagervarer automatisk bringes til plukkestationer hvor ordrerne pakkes og herefter videre til automatisk palletering. Alt er nøje planlagt og designet med det formål at sikre en mere bæredygtig levering on-time. I den bemandede del af LOGSTAR, finder man 10-15 medarbejdere der pakker 2/3 af virksomhedens ordrer. Lageret er bygget omkring et større maskineri, der sætter pakkerne i system, så de bliver leveret korrekt.

”Vores arbejde stopper ikke ved den intelligente levering. Vi har et klart mål om, at vi skal kunne levere endnu mere bæredygtigt. De teknologiske muligheder gør det muligt, at vi kan udnytte vejkapaciteten bedre og dermed sikre, at lastbilerne sparer brændstof. Vi ser løbende på, hvordan vi kan reducere vores belastning på miljøet – det gælder lige fra genanvendelige papkasser, til et lager der kun bruger 10% strøm sammenlignet med et traditionelt kasselager,” fortæller Lasse.

På det centrale lager genbruges kasser fra leverandører, som forsendelseskasser til pakkeleverancer. Derudover er alt pap til nye kasser lavet af 80-85% genbrugsmateriale. For grossisten er det en prioritet at anvende returnérbar emballage til leveringer. Alt plast er 80% genbrugsmateriale, og der køres en stram affaldssortering, hvor virksomheden sender så meget affald som muligt til genbrug.

”Vi har implementeret flere gode bæredygtige tiltag, og vi ser løbende på, hvordan vi kan optimere og blive mere grønne. Vi har installeret LED lys overalt på lageret og realiseret en strømbesparelse på 90% ved at vælge en grønnere lagerteknologi. Besparelsen kommer ved at man på et traditionelt automatisk kasselager sender en kran på 5 tons ind for at hente lagerkasser ud, hvor vi i stedet sender en shuttle på 50 kilo ind for at udføre den samme opgave. Med et højteknologisk logistikcenter som LOGSTAR, er det nu muligt for os ikke bare at levere on-time, men at levere på en grønnere måde”, afslutter Lasse.

/Maria Randow


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Brødrene Dahl A/S

Park Allé 370
2605 Brøndby
Danmark
Brødrene Dahl A/S

Send til en kollega

0.111