23948sdkhjf

Første spadestik på nyt seniorboligfælleskab i Slagelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

Agorahaverne er et nyt seniorboligfællesskabskoncept, der danner rammerne for det gode seniorliv. 7. oktober var der første spadestik på Agorahaverne i Slagelse.

7. oktober tog Slagelses borgmester, John Dyrbo Paulsen (S), sammen med Rasmus Friis og Andreas Trier Mørch, første spadestik for første etape af Agorahaverne, kaldet Ibihaven, der opføres på Elmesvinget i Slagelse. Ibihaven er opkaldt efter designer Ibi Trier Mørch, som levede en stor del af sit liv i Slagelse, og derfor var også hendes søn, Andreas Trier Mørch, arkitekt og fotograf, inviteret til at deltage ved det førte spadestik på grunden i Slagelse.

Tetris A/S har i samarbejde med blandt andet forskere fra Københavns Universitet, antropologer og Sangberg som arkitektrådgivere udviklet Agorahaverne, der i de kommende år bliver opført i en række bynære områder i Danmark. MOE er rådgivende ingeniører, mens Flex Modul leverer træ-modulerne.

”I tæt samarbejde med Tetris har vi de sidste år udviklet Agorahaverne. Det er et projekt, hvor vi har trukket på vores ekspertise inden for klimavenligt industrielt byggeri i stor skala og hermed for alvor gøre en forskel med hensyn til, hvordan vi i fremtiden bygger bæredygtigt til den 3. alder. Vi ved, at boligfællesskaber har mange fordele med hensyn til sundhed, økonomi og den overordnede livskvalitet for seniorer. Så det aktuelle fokus på fællesskaber giver rigtig god mening – både fra et menneskeligt og fra et socio-økonomisk perspektiv." udtaler Jonas Sangberg, kreativ direktør og indehaver hos Sangberg. 

Læs også: Agorahaverne er et nyt seniorboligfællesskab 

Atriumhaven som naturligt mødested
Mange seniorer ønsker at indgå i forskellige hverdagsfællesskaber. For at imødekomme dette, er boligerne i Agorahaverne organiseret i en 2-3-etagers karrébebyggelse, der kædes sammen af en atriumhave — et overdækket ’byrum’, som trækker naturen helt ind i bebyggelsen og giver mulighed for spontane og uorganiserede møder mellem beboere og gæster.

”Vi har brugt godt halvandet år på at udvikle Agorahaverne med fokus på bæredygtighed. Både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. For os som ejendomsudviklere er det vigtigt at skabe den bedst mulige ramme for bæredygtige fællesskaber. Det er bl.a. derfor vi har arbejdet tæt sammen med antropologer, eksperter i fællesskabsdesign og Master-studerende på Københavns Universitet under Human Impact-projektet samt Sangberg som arkitektrådgivere. Det har både givet os ny viden og ny inspiration til et banebrydende, seniorvenligt boligfællesskab.” udtaler Martin Wagner fra Tetris A/S.

Læs også: BIM for seniors

Klimavenlige boliger
Agorahaverne opføres som modulbyggeri i træ, der er et af verdens mest bæredygtige byggematerialer. Resultatet er et seniorboligfællesskab med det mindst mulige CO2-aftryk og et godt indeklima – og ikke mindst et stort fokus på fællesskaber. Ambitionen er at opnå DGNB-guld certificering.

I udviklingsfasen er Agorahaverne gået under arbejdstitlen VoksenPlus.


FAKTA Agorahaverne 1. etape, 76 boliger i Slagelse
Bygherre/udvikler: TETRIS A/S
Entreprenør: Rasmus Friis A/S
Arkitektrådgiver: Sangberg
Ingeniør: MOE
Modulproducent: Flexmodul

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.156