23948sdkhjf

Vejle CityLab og VR

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Vejle Kommune inkluderer offentligheden i deres visioner for byplanlægning og arkitektur.

CityLab er en del af et videnscenter, hvor kommunen kontinuerligt arbejder for at skabe bedre økonomiske, sociale og sundhedsmæssige forudsætninger for deres indbyggere og nærområde. Konstellationen gør det muligt for indbyggerne og andre af byens interessenter at opleve og bidrage til udviklingen af deres fremtidige by.

BYEN SOM LABORATORIUM
Vejle Kommune har skabt et videnscenter til byplanlægning, arkitektur og dialog, hvor professionelle aktører, der arbejder med byudvikling, såvel som indbyggere kan overvære og medvirke i udviklingen af Vejles visioner. Tanken bag CityLab er at skabe endnu større værdi ved at udvikle og eksperimentere med og i byens sammenhæng, områder og bygninger:

Man kan sige, at byen i sig selv er en del af CityLab - det er her idéerne testes og ses i praksis.” Skriver Lisbet Wolters, Stadsarkitekt i Vejle.

3D VR STUDIE
Idéer og visioner kan visualiseres i CityLabs VR-Studie, hvor besøgende kan opleve “Fremtidens Vejle” i 3D. I studiet kommer spændende data til live på nye måder. Besøgende lærer hvilke projekter, der er på vej, hvor omfattende, de er og hvordan, de passer ind i den nuværende by:

Disse nye teknologiske værktøjer kan være med til at gøre arkitektur og byplanlægning langt mere inddragende, da det ikke kræver faglig indsigt at forstå en 3D model. På samme tid skaber det større sikkerhed for investorer, i det vi kan visualisere nye bygninger og projekter i den digitale model, før projekterne igangsættes.” Skriver Lisbet Wolters.

ET MILJØ TIL RESEARCH OG UDVIKLING
Vejle Kommune er den første kommune i Danmark, der investerer i et 3D studie som en del af byplanlægningen - men CityLab har flere formål. Det er et miljø lavet til blandt andet at eksperimentere med byen og dens klima-robusthed:

"Vi udforsker, hvad der skaber “den gode by”, så vi kan skabe smarte og forbedrende projekter i byen. Dette skaber ligeledes rammerne for “det gode liv”, der kan løse nogle af de samfundsmæssige udfordringer såsom trafikpropper, klimaudfordringer, ensomhed, overvægt osv.” Skriver Lisbet Wolters.

På baggrund af et tæt og engageret samarbejde med private investorer og rådgivere, fungerer videnscenteret som et tværfagligt forsknings- og udviklingsmiljø. Her analyseres synergier, indvirkning, sammenhæng og udbytte.

Endelig er CityLab et planlægnings-miljø. Kommunal- og lokalplaner, udvikling og strategi bliver drøftet i videnscenteret. Drøftelserne indeholder mulighed for nye metoder, systematikker, dynamikker, brugervenlighed gennem digitale løsninger og samarbejde på kryds og tværs.

KOMMUNIKATION
Byplanlægning og research kommunikeres gennem videnscenteret, der sørger for workshops, udstillinger og events. CityLab fungerer på mange måder som et eksperimentarie for studerende, et videnscenter for dets publikum og en samarbejdspartner til skoler og studier med fokus på arkitektur.

Samtidig tjener investorerne på videnscenteret, da det visualiserer forbindelserne mellem de forskellige projekter og kommunen - private investeringer såvel som de projekter, hvor offentlige midler er investeret i nye byområder, gader, torve, grønne områder, bygninger eller kunst - og der opmuntres dermed til flere investeringer i kommunen.

Læs mere på State of Green’s hjemmeside.

 

Læs mere om Epiito

Læs mere om VR i Vejle Kommune


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

BLOXHUB, Bryghusgade 8
Indgang C, 3.sal
1473 København K
Danmark
BIM Equity A/S

Send til en kollega

0.093