23948sdkhjf

Bæredygtige seniorboligfællesskaber

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sangberg Architects

I det seneste nyhedsbrev fra Sangberg kan du blive klogere på Agorahaverne, læse et optaktsinterview til Building Green og blive opdateret på et nyt parkeringshus i Aalborg med en klimavenlig facade.

Efter 1,5 års udviklingsarbejde er 1. etape af Agorahaverne nu gået i jorden. Næste efterår kan beboerne flytte ind i deres nye boliger, der i et samlet greb adresserer social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Boligerne opføres i træ og ambitionen er at opnå DGNB Guld- certificering.  Det er blot en af de historier Sangberg bringer i deres seneste nyhedsbrev.

Første spadestik på Agorahaverne

På Arkitekturens dag 7. oktober tog Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S), sammen med Rasmus Friis og Andreas Trier Mørch, første spadestik for første etape af Agorahaverne, kaldet Ibihaven, der opføres på Elmesvinget i Slagelse. Boligerne opføres som træbyggeri, der er et verdens mest klimavenlige byggematerialer, med fokus på fællesskabet. 

Tetris A/S har i samarbejde med blandt andet forskere fra Københavns Universitet, antropologer og Sangberg som arkitektrådgivere udviklet Agorahaverne, der i de kommende år bliver opført som træbyggeri i en række bynære områder i Danmark. MOE er rådgivende ingeniører, mens Flex Modul leverer træ-modulerne.

Mere om Agorahavene finder du her >> 

Building Green: Træbyggeri — tid til status!

”95% af alle byggerier i Danmark er jo max 5-6 etager. Så hvis man gerne vil minimere CO2 i nybyggeriet, skal man fokusere på, hvordan man kan få bygget den type bygninger i træ i stedet for hele tiden at fremvise 200 meter træ-højhuse med træer på toppen som løsningen på vores klimakrise.”

Som optakt til InnoBYGs VIP-discussion på Building Green, ”Træbyggeri – tid til status!”, har Building Green interviewet Jonas Sangberg. Arrangementet løber af stablen torsdag d. 31. oktober på VIP Scenen, og Jonas Sangberg deltager i debatpanelet med Stig Hessellund (Realdania), Henrik Carstensen (Hustømrerne A/S), Gitte Gylling Olesen (Rambøll), Jesper F. Hoffmann (Scandi Byg) og Peder Fynholm (Teknologisk Institut). Marianne Meyer Jakobsen, netværksleder i InnoBYG, er ordstyrer.

Læs interviewet med Jonas Sangberg her >>

Nyt parkeringshus i Østre Havn får klimavenlig facade

På Østre Havn i Aalborg står Sangbergs nyeste P-hus nu færdigt. Med sin varme base i rød tegl og hvide overbygning er P-huset tro mod sine omgivelser. Overbygningens facade består af hvide lameller produceret af genbrugsaluminium, hvilket sparer 95% CO2 i forhold til ny-udvundet aluminium. Parkeringshuset har en kapacitet på næste 400, og det har udtjent sin funktion kan aluminiummet atter genbruges. Hermed bidrager parkeringshuset til den cirkulære økonomi og er et godt eksempel på, hvordan man kan bygge bæredygtig hverdagsarkitektur i stor skala. Projektet er udviklet og opført af A. Enggaard A/S. 

Læs mere om parkeringshuset her >> 

Hold dig opdateret med Sangbergs nyhedsbrev

Hvis du vil holde dig opdateret på klimavenlige boligkoncepter og masterplaner — og generelt følge med i stort og småt fra Sangberg-universet — er du velkommen til at skrive dig op til Sangbergs nyhedsbrev. Du tilmelder dig via dette link >> 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sangberg Architects

Dampfærgevej 10, 1.tv
2100 København Ø
Danmark
Sangberg Architects

Send til en kollega

0.078