23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hedema udfører alt stålarbejde på verdens største 3D-printer

Danske Cobod International A/S har designet verdens største 3D-printer, som kan 3D-printe hele huse direkte på byggepladsen. Hedema A/S står for alt metalarbejde på Cobod Internationals kæmpestore 3D-printer.

Hvordan bygger man verdens største 3D-printer? En 3D-printer, som kan printe huse i beton?

Man bygger allerførst en stor stålkonstruktion og monterer den med diverse moduler, printhoved, motorer, kabler, betonblandemaskine og meget meget andet – og så printer man et hus, ét lag ad gangen med en gennemsnitsfart på 18 meter i minuttet. Det tager en uge at printe et hus på 300 m2.

Det er danske Cobod International A/S, der har designet 3D-printeren, som kan 3D-printe hele huse direkte på byggepladsen – som BOD, Building on Demand. Flere kæmpestore internationale entreprenørvirksomheder er ved at få øjnene op for mulighederne i 3D-print til byggeriet, og Cobod International har solgt 3D-printere til Dubai, Saudi Arabien, Belgien og Tyskland.

Hedema A/S står for alt metalarbejde på Cobod Internationals kæmpestore 3D-printere, fordi Hedema kan levere ekstremt høj præcision og ensartethed i pladebearbejdningen og kan håndtere store emner.

- Det, Hedema leverer til os, skal være enormt præcist. Vi arbejder med stålmoduler på 2,5 meter med en præcision på + / - 0,1 mm. Det stiller høje krav til Hedemas arbejde, siger Michael Holm, Head of Research and Development hos Cobod International.

Cobod International trækker på Hedemas store erfaring og helhedsløsninger

Da Cobod International i oktober 2018 var klar til at gå i produktion med deres 3D-printer, ledte de efter en samarbejdspartner, der kunne håndtere store emner – det drejer sig om gittermaster på 2,5 meter, der samles til sektioner på 12,5 meter. Michael Holm fandt Hedema, som kom med et godt tilbud på opgaven og har været med i udviklingsarbejdet lige siden.

De store stålkonstruktioner til 3D-printeren kommer gennem næsten alle afdelinger i produktionen hos Hedema – lige fra pladebearbejdning, CNC-bearbejdning, svejsning, robotsvejsning og overfladebehandling – og til sidst montage, hvor Hedema bolter sektionerne sammen, måler ud og præmonterer med skinner, tandstænger, afskærmning og diverse løsdele, før de skippes afsted til Cobod International, som selv monterer dem med elektronik. 

- Vi ved en helt masse om 3D-print, men jo ikke noget om metalbearbejdning og stålarbejde. Derfor er det en fordel for os, at vi kan trække på Hedemas store erfaring – de har jo set meget og kender til alt indenfor metalbearbejdning, siger Michael Holm. 

Få mere at vide om alle Hedemas afdelinger og ydelser

Hedema A/S
Vejlevej 158
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20004630
P nummer: 1001823345

Kontaktperson

KA
Kim Andersen
Direktør
kka@hedema.dk

Send til en kollega

0.094