23948sdkhjf
Del siden
Annonce

75% af BoligJobfradraget går til energibesparelser og grønne

Hos Danske Byggecentre er vi uforstående overfor kritikken og ønsket om at kanalisere pengene væk fra BoligJobordningen og den grønne omstilling.

Tal fra skatteministeriet viser, at knap 465.000 personer benyttede sig af BoligJobordningen i 2018 og at det samlede fradrag lød på 2,9 mia. kr. heraf gik ikke mindre end 75,1% til energibesparelser i hjemmet samt andre grønne håndværksydelser. 

”Jeg er på ingen måde overrasket over BoligJobordningens store succes, idet det understreger det vi længe har vidst, nemlig at BoligJobordningen virker, og at det er en effektiv måde at sætte skub i den grønne omstilling som hele vores samfund skal gennemgå” udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.   

På trods af BoligJobordningens succes har regeringens støttepartier Radikale, SF og Enhedslisten fremsat krav til den kommende finanslov om, at håndværkerfradraget skal afskaffes. Pengene skal i stedet bruges på uddannelse og den grønne omstilling, siger Kathrine Olldag, skatteordfører for de Radikale.

Hos Danske Byggecentre er vi uforstående overfor kritikken og ønsket om at kanalisere pengene væk fra BoligJobordningen og den grønne omstilling. Vi henviser til skatteministeriets tal, der viser, at langt størstedelen af BoligJobfradraget går til netop den grønne omstilling.  

-Jeg undrer mig over, at politikerne den ene dag efterspørger erhvervspolitiske tiltag der kan hjælpe med at reducere vores CO2-aftryk, og den næste dag foreslår at fjerne en ordning, som ikke kun energieffektivisere de danske hjem, men også højner værdien af den danske boligmasse, siger Palle Thomsen.

Danske Byggecentres anbefaling

Hos Danske Byggecentre synes vi i stedet, at man skulle se på at forhøje beløbet for håndværksydelser i håndværkerfradraget. Som det er i dag, kan man få fradrag på op til 6.100 kr. for serviceydelser og 12.200 kroner for håndværksydelser, primært med et grønt sigte. Man kan kun få fradrag for arbejdslønnen og altså ikke materialerne. Vi ser gerne, at man i første omgang gjorde det muligt at sammenlægge beløbene, så man giver danskerne mulighed for at få et fradrag på 18.300 for håndværksydelser, og dermed muligheden for at foretage større og mere vidtrækkende renoveringer af hjemmet.

Vi synes, det er rigtig fornuftigt, at håndværkerfradraget giver danskerne et økonomisk incitament til at få udført grønne renoveringer på deres hjem, da det er med til at sænke CO2 udledningen i Danmark. Vi ser dog helst et bredere håndværkerfradrag, så der er et større incitament til danskerne for at få udført alle former for renoveringer af deres hjem.

- Det er utrolig vigtigt, at vi giver de danske boligejere mulighed for at hæve kvaliteten af deres hjem, både når det gælder grønne renoveringer, men i den grad også almene renoveringer, som vil skabe bedre indeklima og sundere boliger, udtaler Palle Thomsen, og fortsætter: De bygninger vi har stående i dag, vil stadig stå mange år frem, og derfor er det vigtig,t at danskerne har et incitament til fortsat at renovere, så kvaliteten af de danske hjem fortsat er høj om 10, 20 og 30 år.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.047