23948sdkhjf

ROCKWOOL modtager klimapris

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROCKWOOL A/S

På en af Europas største klimakonferencer, ZERO, modtog ROCKWOOL i går aftes årets klimapris. Anerkendelsen gives for udviklingen af en ny teknologi, der vil mindske CO2-udledning og deponering af affald på koncernens fabrik i Moss, Norge.

På en af Europas største klimakonferencer, ZERO, modtog ROCKWOOL i går aftes årets “Business Climate Award 2019”. Anerkendelsen gives for udviklingen af en ny teknologi, der både vil mindske CO2-udledning og deponering af affald betydeligt på koncernens fabrik i Moss, Norge.

ROCKWOOL vandt prisen for den nye, innovative teknologi på mineraluldsfabrikken i Norge. Den nye teknologi sikrer en omlægning af energiforbruget, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80%. Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95%.

- Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk. Vi takker ZERO-organisationen for anerkendelsen af vores arbejde og selvfølgelig også til ENOVA, der har støttet pilotprojektet på fabrikken i Moss, sagde Jens Birgersson, ROCKWOOLs CEO, da han fik overrakt prisen.

Det var under ZERO, en af Europas største klimakonferencer, at ROCKWOOL blev udråbt til vinder af erhvervslivets klimapris den 6. november 2019. Formålet med denne prise er at opmuntre til klimavenlig innovation i norske selskaber samt at gøre opmærksom på virksomheder, som har opnået gode resultater og er foran i feltet.

- At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen er en stor glæde. Både i industrien og i byggebranchen står vi overfor store udfordringer med at udvikle mere bæredygtige produktionsteknologier. Her indtager ROCKWOOL en førerposition,” siger Marius Holm, adm. direktør i miljøorganisationen ZERO i pressemeddelelsen fra  Zero.

Alle de nominerede virksomheder ”skal have lanceret eller implementeret reelle innovationer på deres områder. Det kan være både teknologiske landvindinger eller forretningsmodeller, der fremmer klimavenlige løsninger eller anden klimavenlig konvertering. Resultatet skal være betydelige udslips-reduktioner eller bidrage til at indføre teknologi med lave emissioner”.

For yderligere information om prisen: Zero Norway

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROCKWOOL A/S

Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Danmark
ROCKWOOL A/S

Send til en kollega

0.157